20. apr
 
Ønsker flere jenter ut på fotballbanen
På søndag ble det arrangert jentefotballens dag i Hurdal. Tilbudet var populært, og 26 jenter koste seg på banen i strålende solskinn.

Publisert: 15.aug.2017 12:00
Oppdatert: 15.aug.2017 12:16

– Motivasjonen for arrangementet var at vi ønska å få flere jenter i bygda til å spille fotball, sier initiativtaker, Frode Mikal Nilssen.

Ifølge Nilssen har allerede jentefotballen opplevd et løft etter fjorårets oppstart av et eget lag for jenter som begynner i fjerdeklasse ved årets skolestart.

OPPLEVER MESTRING

– Etter oppstarten økte antall jenter i denne årsgruppa fra fem til fjorten. De har det kjempegøy sammen, og opplever mestring på trening og under kamper, forklarer Nilssen.

FÅ AKTIVE JENTER

Blant de helt yngste barna har det imidlertid vært få aktive jenter, som fram til nå har vært sammen med gutta.

– Det skal noe til å holde motivasjonen oppe for disse jentene som spiller mot 20 gutter, sier initiativtakeren.

Han er derfor strålende fornøyd med det faktum at dagen resulterte i at et nytt fotballag for jenter som starter i andre klasse ble stabla på beina.

MYE LEK OG MORO

Jentefotballens dag inneholdt mye lek og moro for de frammøtte. Ifølge Nilssen var det først tid for oppvarmingsleker, før barna fikk øve på fotballferdigheter. Dagen ble avslutta med fotballkamper mellom jentene. Det ble også tid til en fotballkamp der de spilte mot foreldrene.

–EN KJEMPEDAG

– Det her var en kjempedag, og kunne ikke blitt bedre. Sola skinte, og både barn og foreldre så ut til å kose seg sammen, sier daglig leder i Hurdal IL, Marianne Strand.

Hun er full av lovord om innsatsen til Nilssen, og påpeker at det er svært viktig for idrettslaget med rekruttering av barn på et tidlig tidspunkt.

MER MOTIVASJON

– I fotballgruppa har vi jo merka det at vi dessverre mister jentene etter kort tid, fordi gutta fort blir bedre. En dag som dette blir derfor viktig for å skape mer motivasjon hos jentene for å få dem til å fortsette med fotball, sier Strand, som også forklarer at rene jentelag kan sørge for at det i større grad blir skapt et godt og sosialt fellesskap.

LES OGSÅ: – Et hyggelig bidrag til jentefotballen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no