12. nov
SKUFFET GJENG: Peter Rusina holdt lenge hjemmelaget inne i kampen, men til slutt måtte Turn innse at det ikke blir opprykk i år.
 
Opprykkshåpet brast
EIDSVOLL: Det blir fotball på nivå fire for Eidsvold Turn også neste år. Etter lørdagens tap mot opprykksrival Stabæk 2 står opprykket nå mellom bæringene og Lyn.

Publisert: 14.okt.2017 22:04
Oppdatert: 15.okt.2017 12:11

Rammene for kampen var klare: både Turn og Stabæk 2 måtte ha tre poeng for å ha heng på Lyn. Uavgjort ville kun gagnet oslolaget som troner øverst på tabellen. Det gjør de også før siste serierunde, til tross for at byoppgjøret mot Frigg endte 1-1.

Lyn står riktignok i stor fare for å miste tre poeng etter å ha brukt en uberettiget spiller tidligere i høst. For Turns del betyr det eventuelle poengtrekket lite, ettersom tapet mot Stabæk 2 førte bæringene fem poeng foran Turn – med én kamp igjen å spille.

TUNG START

Stabæk 2 gikk ut i hundre fra start, og i andre spilleminutt headet Ola Brynhildsen gjestene i føringen. Måltjuven Jonatan Teigland utliknet etter ti minutter, og etter dette skjedde det lite før pausesignalet. Etter hvilen åpnet kampen seg litt mer. Stabæk 2 hadde et par store muligheter tidlig til å ta tilbake ledelsen, men Peter Rusina og treverket holdt hjemmelaget inne i kampen.

HUSKER DU DETTE: Jonatan scoret fem

Etter en time ble gjestene redusert til ti mann, og publikum øynet muligheten for en typisk Turn-sluttspurt. Den kom, uten at Turn fikk satt ballen forbi gjestenes keeper. I stedet var det gjestene som fikk uttelling ti minutter før slutt og innkasserte tre viktige poeng i kampen om opprykk.

SISTE HJEMMEKAMP FOR SLAATSVEEN

- Det ble ikke den sesongavslutningen vi håpet på. Det var mye "nesten" i dag. Vi har egentlig nok muligheter til å avgjøre kampen, men jeg synes vi tar mange feilvalg og vi utnytter ikke overgangene godt nok, oppsummerer Slaatsveen. Til tross for at det var siste gang han ledet laget i hjemmekamp hadde han ikke brukt mye energi på akkurat dét i forkant av kampen.

- Jeg hadde jo et håp om at vi skulle vinne i dag. Mot slutten gikk jeg å tenkte at uavgjort er jo ikke så verst, men så får vi målet i mot, og det er bittert.

- IKKE GODE NOK

Turns kaptein Jon Erik Økland sier at laget gikk til kampen med stor entusiasme og et sterkt ønske om å vinne og sette press på Lyn.

- I dag var vi ikke gode nok og hadde heller ikke marginene med oss.

Han er likevel skuffet over at Turn ikke ga Lyn kamp helt til døra:

- Vi startet sesongen dårlig, men når vi klarte å stable oss såpass på beina som vi har gjort og det likevel ryker helt på slutten er det surt. Stabæk 2 er for all del et godt lag som har scort haugevis med mål gjennom hele sesongen. Høstkampen mot Lyn, hvor vi vant 3-0, er den enkleste kampen vi har hatt i år. Likevel må Lyn ha gjort noe riktig ettersom de leder tabellen én serierunde før slutt.

Eidsvold Turn avslutter sesongen førstkommende lørdag borte mot Lokomotiv Oslo.

Kampfakta

 • Norsk Tipping-ligaen avd. 2
 • Eidsvold Turn – Stabæk 2 1-2 (1-1)
 • Eidsvoll kunstgress, 150 tilskuere
 • Dommer: Johan William Grundt, Eidskog
 • Mål:
 • 0-1 2. min.: Ola Brynhildsen
 • 1-1 10.min.: Jonatan Teigland
 • 2-1 79. min.: Sebastian Pedersen
 • Gule kort: Robin Edvardsen, Stian Teksum, ETF. Tobias B. Børkeeiet, Rubio Rubin, Jacob Ø. Tredal, Jesper N. Daland, Kristian Thorstvedt, Stabæk 2
 • Rødt kort: Tobias B. Børkeeidet (to gule), Stabæk 2
 • Lag Turn: Peter Rusina – Robin Edvardsen, Henrik Ulseth, André Trandum Nordlie (Joakim Madsen fra 83.), Johan Kolbjørnsrud – Kristoffer Trandum Nordlie, Markus Stensby (Kyllian Kouame fra 73.) – Thierry Dabove, Jon Erik Økland, Stian Teksum (Piotr Gawecki fra 72.) – Jonatan Teigland

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no