15. sep
ADMINISTRATOR: Gry Hege Knutsen fra Råholt har ansvar for det praktiske rundt landslaget. Hun er strålende fornøyd med opplegget i Ullensaker.
 
Overtroisk landslag insisterer på å lade opp i Jessheimhallen: – Det har gått så bra at vi ikke tør noe annet, sier Gry Hege Knutsen
De norske håndballgutta følger suksessoppskriften på Jessheim.

Publisert: 04.jan.2018 21:00
Oppdatert: 03.jan.2018 12:02

Det norske herrelandslaget i håndball skal spille EM i Kroatia fra 12. januar. Lagets siste treningssamling er lagt til Jessheim, for tredje året på rad.

IDENTISK OPPLEGG

– Det er veldig bra å være her. Det har gått så bra de siste to årene at vi ikke tør annet, sier team administrator Gry Hege Knutsen fra Råholt til EUB.

Håndballgutta kom helt til bronsefinalen i EM for to år siden, og fulgte opp med et sensasjonelt sølv i VM året etter. Dermed har det etablert seg en overtro i lagledelsen om at oppladningen skal følges til punkt og prikke også i år. Opplegget innebærer at laget møtes 3. juledag med base på hotellet Scandic Oslo Airport. Styrketrening gjennomføres på treningssenteret Spenst Jessheim. I romjula trener de håndball tre dager i Jessheim is- og flerbrukshall. Da de gjenopptar treningen etter å ha feiret nyttår hver for seg, skal håndballøkta den 2. januar gjennomføres i Jessheimhallen.

– VI MÅ HIT

Ull/Kisa håndball-leder Lars Erik Aas har tilbudt landslaget å trene alle øktene i den nye og moderne flerbrukshallen, men lagledelsen insisterer på å vende tilbake til de langt mer nøkterne fasilitetene i Jessheimhallen.

– 2. januar har vi tatt lagbildet her i Jessheimhallen, hver gang. Så jeg sa til Lars at vi ikke kan bytte hall nå. Han spurte om vi ikke ville ha alle treningene våre i flerbrukshallen, men jeg sa nei, vi må hit, sier Knutsen.

Selv om Jessheimhallen er eldre har den nylig fått nytt dekke.

– Vi trenger bare en flate, vi. Disse gutta her er faktisk ikke veldig kravstore, sier hun.

– VELDIG KULT FOR BYEN

Aas fra Ull/Kisa er glad for at landslaget har blitt husvarme.

– Det er veldig kult for byen at de vil være her, sier han.

Før den siste økta på Jessheim og norsk jord understreket landslagstrener Christian Berge viktigheten av innsatsen på treningsfeltet i oppladningen.

– Sørg for at vi er skjerpa nå gutter, det er nå det begynner, sa han til gruppa.

Før EM braker løs skal Norge varme opp med en firenasjonersturnering. På onsdag sa troppen farvel til Ullensaker for denne gang og satte kursen mot Frankrike. Gry Hege sier hun alltid har troa, men understreker at innledningen av EM ofte er tøffere enn i VM, all den tid man ikke møter de såkalte walkover-lagene. Uansett hvordan det går skal det ikke ha stått på forberedelsene.

– Nei, nå har vi gjort som vi pleier, sier hun og smiler.

LES OGSÅ: Samboerne trener hvert sitt A-lag i Ull/Kisa

FAKTA

  • Det norske herrelandslaget i håndball skal spille EM 2018 i Kroatia fra 12. januar. 
  • Norges innledende kamper spilles mot Frankrike (12.1), Hviterussland (14.1) og Østerrike (16.1).
  • Før EM skal laget delta i firenasjonersturneringen Golden League i Frankrike fra 4. til 7. januar. Her skal de teste formen mot Frankrike (4.1), Danmark (6.1) og Egypt (7.1).
 
SAMLING: Jessheimhallen har blitt et helt spesielt sted for de norske håndballgutta i oppladningen til mesterskap.
STRENG PLAN: Landslagstrener Christian Berge er veldig opptatt av at de skal være på Jessheim og følge samme opplegg som før.
FOTBALL: Assistenttrener Børge Lund og resten av landslaget varmet opp med en litt større ball enn de vanligvis bruker.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no