20. jul
DUO: Ingeborg Løvli og Helene Williams (t.h.) er venninner på NTG og på Kongsvingers damelag og J19-lag. Foto: Simon Kolstad Claussen
 
Sikter mot cupfinale: Lokale fotballtalenter gjør det bra i Kongsvinger
Nannestad-jentene Ingeborg Løvli og Helene Williams mener de kan gå hele vegen i J19-cupen.

Publisert: 15.sep.2017 09:00
Oppdatert: 15.sep.2017 09:49

Ingeborg Løvli og Helene Williams fra Nannestad spiller sammen på både A-laget og B-laget til Kongsvingers damelag i henholdsvis 1. – og 2. divisjon, samt på J19-laget som nå er klar for semifinale i cupen. Jenter 19-laget til Kongsvinger har ingen lag i serien, men er et sammensatt lag av NTG-elever og lokale spillere. På sine seks cupkamper til nå står laget med 44–0 i målforskjell. Etter avansement i kvartfinalen har jentene tro på at laget kan nå finalen i Telenor Arena.

– VI KAN NÅ HELE VEGEN

– Jeg tror vi har en stor fordel ved at alle på laget kjenner hverandre ekstremt godt. Vi trener sammen to økter hver eneste dag, går på skole sammen og henger med hverandre nesten hele døgnet hver uke. Samholdet er sterkt. Uten tvil, vi kan nå hele vegen til finalen, sier Løvli i en pressemelding.

I cupen har jentene beseiret Elverum (6-0), Fart (5-0), Vallset (10-0), Medkila (6-0), Lørenskog 11–0 og nå Hønefoss 6–0. Løvli er førstekeeper på laget og måtte også mot Hønefoss se mest action i andre enden av banen.

– Jeg ble ikke satt på de store prøvelsene i kveld, men jeg fikk startet en del angrep på noen gode utspill som jeg er godt fornøyd med, sier 17-åringen.

MANGE LOKALE SPILLERE

Tidligere Ull/Kisa-spiller Williams kom inn etter pause og scoret før hun hadde vært et minutt på banen. Det semifinaleklare laget hadde flere lokale innslag. Spisstalentet Naomi Griffin fra Ullensaker scoret hat trick før pause, mens tidligere Ull/Kisa-spiller Silje Thorkild spilte midtstopper.

Løvli og Williams er for tiden bosatt i Kongsvinger og går begge 2. klasse på fotball-linja ved Norges Toppidrettsgymnas. Begge er storfornøyd med utviklingen de har hatt det siste året.

MERKER FRAMGANG

– Det er trening fra klokken åtte om morgningen med skolen, så er det skole, lunsj, mer skole, mer mat og mer trening på kvelden. På kveldstid er det ofte trening med klubblag eller egentrening. I helgene blir det enten kamper eller egentrening. Når dette blir hverdagen din syv dager i uken, så merker man solid framgang, sier Williams.

Løvli mener hun har utviklet seg godt på flere områder.

– Jeg har tatt store steg rent teknisk på fotballferdigheter, på det fysiske og på det mentale. Det er mye trening, men temaet på skolen legger godt til rette for at all belastningen skal gå riktig for seg, sier Løvli.

Semifinalene trekkes etter siste kvartfinale 27. september og spilles 7. – 8. oktober. Cupfinalen blir sat til enten 17. eller 18. november.

LES OGSÅ: Finstad SK og Eidsvold IF med jentefotballens dag

LES OGSÅ: Maura-mannen Kristoffer Ødemarksbakken til eliteserien

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no