19. jul
MEDISINBALL. Sebastian Angel (t.v.) og Jørgen Willersud var med på sirkeltrening i regi av Ull/Kisas nye treningstilbud.
 
På dette nye tilbudet trener barna mest for å ha det gøy
JESSHEIM. Ungdommene som leder det nye treningstilbudet håper enda flere barn og unge blir med på morsomme treninger.

Publisert: 11.apr.2017 21:00
Oppdatert: 11.apr.2017 14:54

Med konseptet Young Active ønsker Akershus idrettskrets å ta vare på de ungdommene som vil drive organisert idrett på mosjonsnivå, som et alternativ til klubbenes vanlige opplegg der det legges større vekt på prestasjoner og framgang. Ull/Kisa er ett av seks idrettslag som er med på dette pilotprosjektet, og under ledelse av lokale ungdommer ble det i høst startet opp ukentlige treningsøkter på Jessheim. Denne onsdagskvelden i starten av april, et drøyt halvår etter oppstarten – var fem unge på plass for å delta på sirkeltrening i gymsalen på Allergot ungdomsskole.

– VELDIG MORSOMT

– Dette er ålreit å være med på. Veldig morsomt, sier Bjørnar Persson, før han løfter seg opp i ringene som henger fra taket.

Målet er at treningsopplegget skal oppleves som «den morsomme delen av gymtimen». I løpet av høsten og vinteren har de hatt diverse ballspill, lekedag, styrkebingo, badminton og turn. På planen for våren står blant annet zumba, frisbee, friidrett, stolpejakt og avslutning med volleyball og grilling på Nordbytjernet. Tilbake på sirkeltreningen kaster Sebastian Angel og Jørgen Willersrud en medisinball seg imellom.

– Dette er veldig gøy, for det er forskjellige aktiviteter hver gang, sier Sebastian, som har vært med siden oppstarten i høst.

LEDERSPIRER

Øktene ledes av Ull/Kisa-ungdom som på forhånd har tatt leder- og aktivitetskurs. Victor Rosenlind og Kristin Nielsen forteller at de i ettertid har vært samlet med andre young active-ledere for å dele erfaringer fra oppstarten.

– Dette har vært gøy. Det kan være litt vanskelig å finne på nye ting å gjøre, men vi var på kurs på lørdag hvor vi fikk mange ideer, sier Kristin.

Siden oppstarten i høst har de vært mellom fem og ti deltakere på hver økt, jevnt fordelt i ungdomsskolealder. Det er en start, men de hadde håpet å kunne få med enda flere på samlingene.

– Det er vanskelig å starte noe helt nytt, så det største problemet har vært å få med nok folk. Alle som har kommet hit har blitt  værende, så lenge det ikke har krasjet med andre ting. Derfor er det viktigste for oss å få de opp av sofaen for å møte på én trening, sier Rosenlind.

For øyeblikket er det kun gutter som bruker tilbudet. Rosenlind håper noen jenter har lyst til å gå sammen og bli med, for å gjøre det lettere for andre jenter å hive seg på.

SKAL FORTSETTE

Etter den første sesongen skal pilotprosjektet evalueres med en plan om å utdanne nye ledere som etter hvert kan overta ansvaret.

– Vi skal rekruttere flere ungdommer til å bli med å lede. Jeg regner også med at jeg selv blir med videre for å videreføre erfaringene fra oppstarten, sier Rosenlind.

LES OGSÅ: Vil at idrett og bynæring skal støtte seg mer på hverandre

 
VISER. Leder Victor Rosenlind demonstrerer en av øvelsene.
- MORSOMT. Bjørnar Persson (15) synes det er gøy på young active-treninger. - Dette er veldig morsomt, sier han.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no