26. mar
POPULÆR: Mange ville ha en bit av Anja Hammerseng-Edin under mandagens foredrag på Herredshuset. Foto: privat
 
Populært foredrag med håndballstjerne på Jessheim: – Dette var en braksuksess
Over 250 fra den lokale idretten fylte Herredshuset til randen da Anja Hammerseng-Edin talte.

Publisert: 18.apr.2018 09:00
Oppdatert: 17.apr.2018 10:56

I de ti årene Ullensaker idrettsråd har hentet inn idrettspersonligheter for å holde foredrag, har oppmøtet aldri vært i nærheten av hva det var da Anja Hammerseng-Edin gjestet et fullstappet Herredshuset, mandag kveld.

STINN BRAKKE

– Dette var en braksuksess, med over 250 frammøtte. Jeg håpet og trodde det skulle komme mange, men at det skulle bli såpass mange var overraskende, sier Jan Ivar Engebretsen, leder av Ullensaker idrettsråd til EUB.

De fleste tilhørere var i alderen 13 til 16 år. Primært fra håndballmiljøet, men flere andre idretter var godt representert for å høre den tidligere håndballspillerens foredrag kalt «Fearless».

– Temaet er jo fryktløshet, og det å tørre. Hun hadde et vidt spekter som virkelig traff. Her var det både trenere og utøvere, og dette traff begge parter, sier Engebretsen.

TYDELIGE MOT IDRETTEN

Det er barne- og ungdomstiltaket i Ullensaker idrettsråd som står bak foredragene. De prøver å ha ett på våren og ett på høsten, og har tidligere hentet inn personligheter som Nils Arne Eggen, Marit Breivik, Arne Erlandsen, Roy Johansen og Espen Bredesen til Ullensaker. Kvelden med Hammerseng-Edin, som også hadde Torgeir Stensli på programmet, er første gang idrettsrådet virkelig har vært fornøyde med oppmøtet.

– Skal man ha tak i ungdommen må man nok ha noen som er kjente i dag, og ikke for 10–15 år siden. Nå traff vi veldig bra på foredragsholder, for det var Anja som dro folket. Samtidig har vi markedsført oss ovenfor idrettslagene. Fra tidligere erfaringer har vi fått høre at foredragene kræsjer med treninger, men nå har vi vært sterke i ordelaget om at dette gir mye bedre utbytte enn én enkelt trening, sier Engebretsen.

HAR LAGT LISTA

Responsen fra den lokale idretten gjør at idrettsrådet nå ser fram til å hente nye profiler for å holde foredrag på Jessheim.

– Vi har begynt å drodle, og har ønsker og ideer, men har ikke landet noe konkret enda, sier Engebretsen.

LES OGSÅ: Også Ull/Kisa mister ungdom til dårlige miljøer i byen

LES OGSÅ: Helge har ledet alle Tinestafettene på Jessheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no