21. apr
PRINSESSA: Åse Marit Myrvang tok 2. plass under årets Landsskytterstevne. Her flankert av far og mor etter suksessomgangen. FOTO: Anita Utse
 
Prinsessa fra Steinsgård!
Åse Marit Myrvang ble skytterprinsesse for andre gang da hun klinket inn 100 poeng på omgangen torsdag kveld

Publisert: 04.aug.2017 10:46
Oppdatert: 04.aug.2017 10:57

– Gratulerer med din andre prinsessetittel!

– Tusen takk! Det føles meget bra. Jeg er utrolig fornøyd med egen prestasjon i dag. I dag har jeg bare kosa meg og gledet meg veldig til å skyte, sier Myrvang til EUB rett etter at andreplassen i Kongelaget er sikret. Prinsesse for første gang ble hun i Lesja i 2015, men andreplassen torsdag er hakket gjevere for Steinsgård-skytteren.

– hadde kontroll

Ekstremt spennende er en underdrivelse hva angår Myrvangs finale torsdag kveld. Hun skjøt på skive fire og hadde altså tre skyttere foran seg på lista. Full klaff i egen omgang skapte enda mer spenning i Førde, da Myrvang skjøt 100 poeng.

– Min omgang var det puls under. Jeg var nervøs og følte at jeg ikke hadde helt kontroll, men jeg hadde fokus på å gjøre ting riktig. Jeg gikk inn på standplass med god selvtillit og visste at jeg kan å skyte omganger. Jeg må bare gjennomføre og presse av hvert skudd, forklarer skytterprinsessen. Først klatret hun forbi Rasmus Løberg på skive tre, som skjøt 98 poeng, før hun inntok 2.-plassen da Tor Gaute Jøingsli skjøt 96 poeng på sin omgang.

Ledet til siste skytter

Det betydde at Åse Marit Myrvang ledet hele landsskytterstevnet da det gjensto én omgang – nemlig leder Katrine Aannestad Lund fra Jondalen sin ti-skudd. Det betydde også at man uansett ville få en skyttedronning i Kongelaget.

– Jeg var utrolig nervøs da Katrine skjøt. Pulsen var høy og det var nervepirrende, forteller Myrvang. Aannestad Lunds serie ble også av det imponerende slaget, med 100 poeng og fem sentrumsblinker. Det betyr at Katrine Aannestad Lund ble årets skytterdronning med poengsummen 349.

– Det er absolutt ikke surt å ikke bli dronning. Jeg tapte med ett poeng i dag og jeg gjorde mitt. Og det gir god motivasjon framover til videre trening.

– Feiringen?

– Det blir feiret ganske rolig. Jeg har spist middag nå og skal tilbake på campen og feire litt til. Ellers tror jeg nok det blir en rolig kveld. Jeg er litt utladet etter denne dagen, avslutter Myrvang. Neste år går Landsskytterstevnet i Stjørdal. Da gjenstår det å se om Myrvang kan ta steget helt til topps.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PALLEN: Åse Marit Myrvang til venstre på 2. plass. Deretter skyttedronning Katrine Aannestad Lund og 3. plass Daniel Sørli. Foto: Anita Utse
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no