18. jul
LANDSLAGSLØPER: Ragnhild Haga håper å komme enda nærmere de aller beste skiløperne i verden. Foto: Norges Skiforbund
 
Ragnhild Haga vil spille en hovedrolle under OL
Til vinterens store mesterskap håper landslagsløper Ragnhild Haga å være mer enn en reserve.

Publisert: 12.okt.2017 06:30
Oppdatert: 11.okt.2017 14:52

For landslagsløper Ragnhild Haga fra Holter er det ett stort mål som gjelder for kommende langrennssesong. Vinter-OL i Pyeongchang, 9. til 25. februar.

VIL GÅ FLERE OL-RENN

– Det hadde vært gøy å få oppleve og måle seg mot de beste der. Og om jeg først kommer dit så har jeg ikke lyst til å være reserve for mye. Det har jeg vært i et par VM før. Det er definitivt mye morsommere å få lov til å gå skirenn, og få ut det man har trent for. Målet er å få gå noen renn i OL, sier Haga til EUB.

Hun var reserve til forrige sesongs store mesterskap, men grunnet forfall til tremila fikk hun likevel sjansen til å vise seg fram i Lahti-VM. 4.-plassen bak en helnorsk pall var sesongens definitive høydepunkt.

– Forrige sesong ble litt både og. Noe var bra, som 4.-plassen i VM når jeg først fikk muligheten. Men det var også en del løp som var litt under det jeg hadde forventet av meg selv. Sett i ettertid tror jeg kanskje det ble litt mye og litt for tøff trening i fjor. Jeg har derfor prøvd å justere dette nå for å ha litt mer overskudd på hardøktene og ikke kjøre meg såpass ned. Det har virket bra hittil, sier Holter-kvinnen.

MINDRE HØYDETRENING

I oppkjøringen til ny sesong har hun vært på et par treningssamlinger i Italia, men tilbrakt mest tid i Norge. Nå venter et opphold i Torsby, Sverige, for å gå litt på ski før sesongen begynner.

– Jeg har prøvd å være litt mindre i høyden enn jeg var i fjor. Jeg har troen på at mange opplegg kan fungere, men jeg har valgt å kjøre mer hardøkter og mer i lavlandet.

– Hvorfor det?

– Jeg tror kroppen min svarer veldig bra på hardøkter. Det er lettere å få til i lavlandet enn i høyden hvor man må ta det mer kontrollert, sier Haga, som ikke utelukker at det vil bli mer høydetrening i senere år. Forskjeller i oppkjøring kan dreie seg om små marginer.

– Det har ikke vært voldsomt høyderegime tidligere, og jeg var med i høst, så dette er bare en liten justering, sier Haga.

Selv om det er lenge til hun skal være i toppform har svarene i treningshverdagen vært oppmuntrende. Som del av det norske elitelandslaget blir hun hele vegen påminnet hvor lista bør ligge.

– Jeg synes det kjennes bra. Vi har ikke hatt tester i det siste, men på hardøkter med laget så føler jeg at jeg er bedre enn jeg var på denne tiden i fjor. Jeg håper å ta steg for steg for å nærme meg de beste. Jeg håper jo at de norske er de beste i verden, så da kan man se hvor landet ligger, sier hun.

TRENTE MED ÅSEN IL

Mellom sesongene har hun også vært litt på hjemstedet Holter.

– Siden jeg bor i Oslo er det kort veg hjem. Det blir noen småturer her og der, og jeg var med på en trening med klubben Åsen IL i høst. Det er veldig hyggelig å se hvordan det går der, sier Haga.

LES OGSÅ: Åsen IL styrker seniorstallen med tre nye løpere

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
OPP OG NED: Forrige sesong inneholdt både oppturer og nedturer. Her avbildet etter en skuffende 10 km på NM, men Haga ble senere nr. 4 i VM på 30 km. Foto: Thomas Hansen
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no