17. aug
KONGEN: Robert Sørlie fra Hurdal vant mandag Femundløpet for 12. gang. Han har deltatt i alle de 29 årene løpet har blitt arrangert.
 
Robert Sørlie vant Femundløpet - for tolvte gang
29 ganger har Femundløpet blitt arrangert. Robert Sørlie fra Hurdal har vært med alle gangene, og vant sin 12. seier mandag morgen.

Publisert: 12.feb.2018 17:00
Oppdatert: 13.feb.2018 09:14

Klokken 10.17 mandag krysset Robert Sørlie og hans ni hunder målstreken på Røros, etter 60 mil i villmarka siden fredag. Sørli sa da til NRK at han satset på en plass blant de tre beste. Det endte med seier.

– Hundene har fungert bra, men det her vært mye motvind, og vi har nesten måttet stoppe flere ganger. Vi har jo ikke sett sola, påpeker Sørlie.

Han valgte å hvile tre timer ved første sjekkpunkt, men følte hele tiden at han hadde kontroll fordi han kjørte fortere enn de fleste.

– Når jeg under et løp bestemmer meg for å kjøre inn en time, da er det viktig at relasjonen til hundene er i orden. Men nå har jeg glemt været, nå som det endte med seier.

Sørlie har kjørt med hunder i 50 år. I 30 år på toppnivå.

– Jeg ser ikke for meg et liv uten dette her. Jeg elsker hunder og jeg liker å konkurrere. Jeg var lei i fjor, men stilte likevel. Det er vanskelig å gi seg, sier Robert Sørlie.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no