18. aug
TILBAKE. Ull/Kisa-løperen Thomas Roth fra Sand løp sitt første baneløp på over ett år under torsdagens eliteheat-stevne på Jessheim.
 
Løp sitt første baneløp på over et år: Thomas Roth gjorde comeback hjemme på Jessheim
ULLENSAKER. Etter langvarig skadeavbrekk gjorde Thomas Roth comeback under eliteheat-stevnet på Jessheim friidrettsstadion.

Publisert: 02.jun.2017 14:28
Oppdatert: 02.jun.2017 17:58

Torsdagens 1500-meter på Jessheim friidrettsstadion var Thomas Roth sitt første baneløp på over et år.

PIGG

– Det kjentes bra, sier Roth til EUB, mens han får tilbake pusten i målområdet.

– Det største med dette var egentlig at det gikk bra å bruke piggsko gjennom hele, sier ullsokningen som det siste året har trøblet med foten.

Da han skadet seg i fjor måtte han gjennom en periode uten å løpe i det hele tatt.

– Og det er ikke så lenge siden jeg begynte å løpe med piggsko igjen, så det at jeg nå kunne løpe et løp med piggsko betyr mye, sier Roth.

Foten kjente bra og han kunne gi alt underveis.

– På dette løpet var det mer formen jeg var usikker på. Jeg hadde jo en ganske bra spurt, så jeg kunne nok gitt litt mer underveis. Men jeg tenkte underveis i løpet at dette var ganske hardt, sier han.

GJENNOMKJØRING

Thomas synes det var litt ekstra gøy at comebacket skjedde hjemme på Jessheim stadion, med tidligere trenere og kjente på plass. Roth løp i B-heatet ettersom det var såpass lenge siden forrige gang. Der ble han nummer fire over målstreken på 3,53,78, uten at han føler at tiden spiller noen stor rolle i den fasen han nå er i.

– Jeg trengte kanskje denne gjennomkjøringen, og at det blir to-tre sekunder bedre på den neste. Det vet jeg ikke, men nå blir det nok en liten treningsperiode igjen, sier Roth, som er glad for å se for seg mer piggsko- og hurtighetstrening.

TOK EN SJANSE FØR OL

Han var i veldig god form, med EM og OL rett rundt hjørnet da han i fjor fikk en betennelse i senen under foten.

– Det kunne hende dette var min eneste sjanse til å komme til OL, så da bestemte jeg meg for å ta kortisoninjeksjon i senen. Det er betennelsesdempende og smertedempende, men det kan også gjøre at senene blir mer porøse og kan ryke. Og det var det som skjedde, forklarer Roth.

Selv om skadetrøbbelet ble langvarig, føler 26-åringen at perioden har gått greit.

– Det har ikke vært noen problemer med motivasjonen eller noe sånt, så det har gått greit, sier han.

FLERE DEBUTANTER

Mange av landets beste 1500-meterløpere var i aksjon på Jessheim. Mennenes A-heat ble vunnet av Awet Kibrab (Ik Tjalve) på 3,46,33, foran Ferdinand Kvan Edman (Sturla) og Senay Fissehatsion (IK Tjalve). Ull/Kisa-løper Andreas Roth, som vanligvis løper kortere distanser, stilte her til sin første 1500-meter men valgte å bryte.

Kvinnenes A-heat ble vunnet av Maria Sagnes Wågan (Namdal LK) på 4,27,68, foran Ingrid Folvik (Ik Tjalve) og Kristine L. Dommersnes (Haugesund IL). Ull/Kisas Veronica Undseth brøt, men klubbvenninnen Pia Bålsrud fra Hurdal løp sin første 1500-meter og fikk tiden 4,43,04.

LES OGSÅ: Ull/Kisa-damene klarte målet sitt i Holmenkollstafetten

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
DEBUTERTE. Hurdølingen Pia Bålsrud (723) løp sin aller første 1500-meter. Her ligger hun bak klubbvenninnen Veronica Undseth.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no