17. jul
JUBEL: Ull/Kisa hadde kun vunnet en eneste seriekamp før lokaloppgjøret. Dermed kunne jentene juble ekstra høyt etter seieren mot Borgen.
 
Så glade ble jentene på Ull/Kisa for seieren mot naboklubben Borgen
Keeper Ingvild reddet Kisa-troen.

Publisert: 31.aug.2017 11:00
Oppdatert: 31.aug.2017 12:12

Ull/Kisas damelag har fått et tøft møte med 3. divisjon etter opprykket. Laget gikk hele vårsesongen uten en eneste seier, men startet august med å slå topplaget Aurskog-Høland. Etter tap i neste kamp mot samme lag var det onsdag duket for lokaloppgjør mot Borgen. I flomlyset på Jessheim stadion scoret hjemmelagets Guro Kristoffersen kampens eneste mål etter elleve minutters spill.

I en jevnspilt batalje kom Borgen til flere gode utligningsmuligheter, men ingen greide å overliste Ull/Kisa-keeper Ingvild Auflem Vik som vartet opp med en rekke klasseredninger.

– KJEMPEDEILIG

– Andreomgang ble et skikkelig slit. Men vi klarer heldigvis å stå løpet helt ut på hjemmebane, og det er kjempedeilig at det kommer mot en nabo som Borgen, sier Auflem Vik.

Nyopprykkede Kisa fikk dermed revansje etter at Borgen vant det første oppgjøret 4–0.

– Nå er ikke jeg herfra, men jeg har skjønt på gruppa at dette er en seier som betyr mer enn andre seiere, sier keeperen.

Etter den seiersløse våren kan Kisa-trener Aleksander Ebbestad glede seg over to av tre seiere, og en god prestasjon i tapet mot Aurskog-Høland.

– Etter den våren vi har hatt så er det godt at vi klarer å vippe de jevne kampene i vår favør, og ikke slippe inn mål på slutten hver gang. Det er deilig. Og det er litt ekstra når det er Borgen, det er det ingen tvil om, sier Ebbestad.

Ull/Kisa ligger fortsatt helt nederst på tredjedivisjonstabellen, men har i teorien muligheter til å holde seg på nivået. Den siste tidens positive opplevelser er uansett helt avgjørende for jentenes mentale inngang i resten av sesongen.

– Klart det er tungt, men for hver seier, og opplevelse som tapet i forrige runde hvor vi følte vi kunne vunnet, så gir det oss troen når vi møter til kamp. Det er viktig, for den følelsen hadde vi ikke i våren, sier Ebbestad.

– EN VELDIG GOD KEEPER

Borgen-trener Christian Halle sier at han ikke bryr seg om å tape mot akkurat Ull/Kisa.

– Men jeg synes det er kjedelig å tape mot et dårligere fotballag, sier han.

Treneren føler at Borgen burde scoret mål, og produserte nok sjanser til å gjøre det, men at de likevel ikke spilte i nærheten av sitt beste.

– Vi taper mot en veldig god keeper, sier Halle.

Dagen før spilte Eidsvold Turn-damene 2-2 borte mot Skedsmo.

LES OGSÅ: Første avspark på ny kunstgressbane

KAMPFAKTA

Ull/Kisa–Borgen 1–0 (1–0)

Jessheim stadion, 50 tilsk.

MÅL

1–0. 11. min.: Guro Kristoffersen

Dommer: Nils Peter Just, Nittedal

Ull/Kisa: Ingvild Auflem Vik, Charlotte Reinertsen, Eline Øverli, Malin Sirén Bævre Magnussen, Anna Hundeide Isaksen, Emma Nesdal Slinning, Sofie Dahl Karlsen, Lotte Parmegiani Årseth, Guro Kristoffersen, Camilla Kwanrutai Kleven, Dagmar Busterud Oustad, Stine Nordsveen, Sarah Flatlandsmo, Sarah Flatlandsmo.

Borgen: Katrin Eriksen, Cathrine Andersen, Maren Heen Fladby, Marthe Bogstad, Celine Amundsen Randen, Anett Iren Sydholen Fossen, Emilie Andersson, Stine Mariann Sydholen Fossen, Monica Haslie, Mimmi Matilda Löfwenius, Emilie Lystad, Cathrine Myromslien, Line Gismervik, Marita Bommo Kvilten, Frida Løkken, Matilde Teoline Hermansen.

LES OGSÅ: Ønsker flere jenter ut på fotballbanen

 
DUELL. Det ble mange tette dueller i lokaloppgjøret. Her har Borgens Stine Fossen fått et forsprang på Mari Brendengen Krogsæter.
BRA FOR TROEN. Aleksander Ebbestad sier den siste tidens positive opplevelser er svært viktige for Ull/Kisa.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no