23. mar
SAMBOERE: Paret Sola Sjaastad og Vegard Skogheim er trenere for hvert sitt A-lag i Ull/Kisa. Det betyr mye prat om sport rundt kjøkkenbordet hjemme i Jessheim sentrum. Foto: Thomas Hansen
 
Samboerne trener hvert sitt A-lag i Ull/Kisa: – Jeg lærer veldig mye av ham
Vegard Skogheim tar fatt på sitt tredje år som trener for fotballherrene i Ull/Kisa. Samboer Sola Sjaastad er fersk trener for håndballdamene i samme klubb.

Publisert: 03.jan.2018 12:00
Oppdatert: 02.jan.2018 12:46

Som nyinnflyttet til Jessheim tilbringer Vegard Skogheim mesteparten av tiden sin på Jessheim stadion eller hjemme. Men fotballtreneren for Ull/Kisas A-lag er også involvert på en annen arena i samme klubb.

– Jeg er mye med Sola og ser på at hun trener damelaget til Ull/Kisa håndball, forteller Skogheim.

Sola Sjaastad og Vegard Skogheim er samboere og har nylig flyttet inn i historiske Veiberggata 5 i sentrum.

– Hun er også trener i Oppsal, så det går i idrett hele tiden. Vi møtes litt i døra når hun har sitt og jeg har mitt, sier han.

– HELT FANTASTISK

Også Sjaastad påpeker at det blir lite tid til annet, spesielt når sesongene går over i hverandre. Som trener får hun imidlertid stort utbytte av å være samboer med en annen trener.

– Som sparringspartner er det helt fantastisk, selv om det er forskjellige idretter. Jeg lærer veldig mye av han for han er mye mer rutinert enn meg, sier Sjaastad.

Treneryrket krever egenskaper også om menneskelige relasjoner.

– Jeg har lært mest om hvordan man skal takle uventede situasjoner. For eksempel når en spiller ikke har fått spilt nok og kanskje tar til gråten. Før har jeg tenkt mer på resultater og prestasjoner enn å ta slike hensyn, sier hun.

Faktisk har hans fotballblikk gitt henne et nytt perspektiv på håndballen.

– Han kommer noen ganger med innspill som jeg egentlig finner helt unaturlig å tenke på, før han sier det.«Hva om keeperen ikke detter på rumpa», for eksempel. Han forstår også veldig mye håndball, sier hun.

HAR VUNNET ALLE KAMPENE

Trønderen spilte i Byåsen og svensk eliteserie før skader stoppet karrieren. Siden har hun trent et jentelag og et 2. divisjonslag i Trøndelag, før hun hadde et år fri fra håndballen fram til hun overtok Ull/Kisa i november. Da hun ble spurt om overta lå Kisa under nedrykksstreken i 3. divisjon. Kisa har siden vunnet alle fire kampene Sjaastad har ledet, og nå er det unge laget midt på tabellen.

– Vi har en helt fantastisk gjeng med godt humør. Vi har kommet godt i gang med håndballen jeg ønsker å spille, og det er en lærevillig gjeng, sier hun.

På første trening sa hun at målet var å unngå nedrykk.

– Det ser det ut som vi skal klare. Og jeg ser tendensen at de har lært litt av den hurtige håndballen jeg har lyst til å spille. Det har jeg lyst å videreføre i år, og neste år kan man begynne å tenke på opprykk til 2. divisjon, sier hun.

LES OGSÅ: Lokale talenter vant NM-gull i håndball

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no