16. nov
STYRET: Sand IL-styret samlet seg denne uka for å blant annet prate om Olaløkkas framtid. F.v.: Hilde Veidal, Hazhar Eliassi, Ole Vidar Bøen, Tone Hassel (leder), Svein Anders Skolt. Bak: Vibekke Hansen, Ole Morten Severinsen og Terje Nygård.
 
Sand IL toppkandidat til å kapre landslagenes nye fotballanlegg
Fotballforbundet skal bygge nytt treningsanlegg for landslagene. Olaløkka er ett av tre alternativer.

Publisert: 08.jun.2018 20:00
Oppdatert: 08.jun.2018 20:12

Sand IL fyller hundre år i år, og kan få en bursdagsgave de knapt kunne drømt om.

– Vi er i dialog med Norges Fotballforbund om et nytt treningsanlegg for landslaget. Og vi har allerede hatt et positivt møte. De har lyst til å etablere seg her allerede til høsten hvis det går som det skal. Og det er jo kjempespennende, sier Terje Nygård, leder av fotballgruppa i Sand IL.

Idrettslaget eier et skogsområde rett ved siden av Olaløkka som er neste like stort som dagens utnyttede område. Skulle avtalen med NFF bli landet er planen å utnytte også dette arealet.

– Da blir det nytt klubbhus her, og masse fasiliteter rundt dette treningsanlegget for alle aldersbestemte landslag, fra G17 og opp til A-landslaget. Det er snakk om fire baner, to kunstgress og to naturgress, sier Nygård.

STOR SANNSYNLIGHET

Denne uka hadde Sand-styret og Ullensaker idrettsråd inntrykk av at Olaløkka var ett av syv alternativer. EUB kan imidlertid fortelle at sjansene for å få realisert drømmen har blitt adskillig bedre.

– Vi har i øyeblikket tre steder vi ser på. Det er Olaløkka, Opakermoen og i Lier, sier anleggssjef Ole Myhrvold i NFF til EUB.

ROSER ULLENSAKER

Anleggssjefen er del av en gruppe på fire i fotballforbundet som i disse dager jobber med lokasjonen av landslagenes nye anlegg. Han er svært fornøyd med mottakelsen de har fått i Ullensaker. Myhrvold bekrefter at det kan være aktuelt å begynne etableringen allerede til høsten.

– Det kan være. På Olaløkka er området ferdig regulert, så der er det for så vidt mulig å begynne. På de andre stedene vil det nok være vanskelig å være i gang så kjapt. I Ullensaker kommune ser vi også at alle fra ordfører og nedover stiller opp og er veldig «serviceminded». Det er veldig hyggelig, sier Myhrvold.

FLYSTØY OG SNØ

NFF-komiteen har sett nøye på fordeler og ulemper hos Sand IL og Olaløkka.

– Ulempene er at det er flystøy og veldig snørikt. Men vi ønsker oss helst i nærheten av flyplassen, sier han.

For fotballforbundet er det lite aktuelt å kjøpe grunn. De er ute etter å få til en leieavtale. Ettersom det fortsatt gjenstår å utarbeide avtaleforslag med de forskjellige klubbene synes anleggssjefen det er vanskelig å vurdere om Olaløkka er favoritten.

– Det er vanskelig å si nå. Vi er nødt til å vurdere hvilke avtaler vi kan få med de forskjellige klubbene. Men arealmessig, og at det er ferdig regulert, samt en kjempegod mottakelse gjør at Sand vil være aktuelt. Men det kommer også an på hva som kreves av oss. Hvilke avtaler vi kan få til vil ha stor betydning, sier han.

NYTT MØTE MED SAND

Komiteen fra NFF var torsdag i møter med Nes-klubben FUVO om Opakermoen-alternativet. De skal ha neste møte med Sand IL den 22. juni. Tone Hassel, styreleder i Sand IL, er klar på at klubben skal gjøre alt de kan for å få landet anlegget som også klubben og dens medlemmer kan dra stor nytte av.

– Det hadde betydd så enormt mye for oss. Det er nesten så man går tom for ord, sier hun.

LES OGSÅ: Drar til USA for å leve ut golfdrømmen 

LES OGSÅ: Fare for skogbrann gir stengte skytebaner

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no