16. jul
 
Her får Kenneth (18) øye på sjekken som betyr så mye for hans nystartede klubb
Sand tildelt penger til sin satsing på amerikansk fotball.

Publisert: 15.des.2017 21:07
Oppdatert: 15.des.2017 22:03

Sand IL startet opp med amerikansk fotball i våres. På fredagens trening ble lagledelsen og spillere overrasket med en sjekk på 175.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Jessheim-gutten Kenneth Johansen (18) pumpet nevene i været da han ankom Jessheim is- og flerbrukshall og oppdaget den store sjekken med påskriften Sand Falcons.

– Dritkult! Vi har jobbet masse på dugnader for å skaffe penger, så at vi også får dette er dritkult, sier han til EUB.

– DEN ULTIMATE JULEGAVEN

Pengene er ment å dekke oppstartskostnader og utstyr for Ullensaker-klubben. Leder Vibekke Hansen sier støtten er helt avgjørende viktig for nyetableringen.

– Helt vanvittig. Dette er alfa og omega for å få det til å gå rundt. Amerikansk fotball er en ekstremt dyr sport på grunn av sikkerhetsutstyr som man er nødt til å ha. Dette er den ultimate julegaven, sier hun, smilende fra øre til øre.

Det var Benedikte Sletvold som kom med overraskelsen på vegne av Gjensidigestiftelsen. Hun forteller at de ved denne tildelingen ønsket å hjelpe noen som representerer et nytt tilbud. Og selv om det er nytt med amerikansk fotball på Olaløkka, fyller idrettslaget Sand 100 år i 2018.

– Samtidig vet vi at Sand er et godt lag med en historie som vi vet at vil forvalte dette bra. Vi synes dette er spennende, rett og slett, sier hun.

Sletvold synes det er gøy å få æren av å dele ut sjekken.

– Det er en kjempemorsom oppgave å komme som julenisse rett før jul. De blir så glade og setter så stor pris på det, så det gjør det veldig morsomt, sier Sletvold.

– OVER ALL FORVENTNING

Falcons har gjennom sommeren holdt åpne treninger med mål om å rekruttere nok spillere til å ha minst ett lag i seriespill i 2018. Etter at treningene og gruppa begynte å sette seg på høsten har klubben allerede meldt opp et seniorlag til neste års 2. divisjon, samt et lag i U17-klassen. Totalt har de nå 65 spillere i klubben.

– Det har vært over all forventning. Utrolig moro, sier leder Hansen.

18-årige Kenneth hadde aldri spilt amerikansk fotball før han begynte i Sand.

– Alle vennene mine begynte og fikk meg med. Det er bare en sykt bra lagsport, sier han.

Nå har han virkelig funnet sin plass i idretten med amerikansk fotball.

– Miljøet er dritbra. Jeg har vært med på mange sporter før. Friidrett, vanlig fotball, ski, «u name it». Men det er ingenting som har vært så bra som det her, sier han.

LES OGSÅ: Vil utvikle Olaløkka

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no