20. jul
 
Sara Asakskogen og Hedda Myran Taugard debuterte for landets beste fotballag
NANNESTAD/EIDSVOLL. Minneverdig opplevelse for lokale fotballtalenter.

Publisert: 01.jun.2017 18:00
Oppdatert: 01.jun.2017 21:09

Nannestad-jenta Sara Asakskogen (19) og Hedda Myran Taugard (18) fra Eidsvoll fikk begge sin debut for fotballaget LSK Kvinner i onsdagens cupkamp mot Fortuna Ålesund. Med et drøyt kvarter igjen og 5-0 ledelse mente trener Hege Riise at tiden var inne.

- HADDE ET LITE HÅP

– Vi forventet ingenting da vi ble med til Ålesund, men vi hadde et lite håp om å få spilletid siden vi i dag møtte et 2. divisjonslag. Likevel kjente vi at pulsen steg da Hege sendte oss ut på oppvarming tidlig i andre omgang, sier jentene til LSK Kvinner sine nettsider

Asakskogen startet karrieren i Nannestad FK, og har siden vært i Kongsvinger før LSK. Myran Taugard har gått gradene i Eidsvold Turn. Nå er de i utgangspunktet rekruttspillere i Lillestrøm, men har hele denne sesongen hospitert på A-lagets treninger. Trener Riise likte hva hun så av duoen i 7-0 seieren.

– Jentene kom godt ifra det i sin debut. Begge to bidro til at vi opprettholdt trykket mot Fortunas mål i sluttfasen av kampen. For LSK Kvinner betyr det veldig mye at klubben kan hente gode spillere fra egne rekker, sier hun.

NESTEN SCORING

Sara var svært nær å krone debuten med en scoring. Hun fikk dyttet ballen forbi keeper, men en forsvarsspiller stoppet ballen ved målstreken.

– Æsj, der skulle jeg ha brukt litt mer kraft. Litt surt, men blir forhåpentligvis fort glemt. Skal i alle fall ikke ta fra meg gleden av å ha debutert for Norges beste lag, sier Asakskogen.

Også ullsokningene Malin Brenn, Emilie Woldvik og Sophie Haug var på banen for LSK.

Haug startet for øvrig denne sesongen med å score fem mål på de tre første kampene, og trener Riise sa til EUB at hun ser få som matcher ungjentas styrke

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no