16. jul
TRENER SAMMEN: Mads Mathiesen, Eirik Johansen, Magnus Smedstad, Johan Aksli Sveen, Mathias Johansen, Matias Hansen og Joakim Ryen på løpetur i Nordkisa.
 
Satser tøft på ski fra hjemme på Jessheim
I en ny satsingsgruppe skal åtte unggutter se hvor gode de kan bli på ski ved å bli boende hjemme i Ullensaker og bruke lokal kompetanse i treningshverdagen.

Publisert: 25.okt.2017 15:00
Oppdatert: 25.okt.2017 17:59

Ullensaker skiklubb har fostret gode langrennsløpere og skiskyttere opp gjennom årene, men de aller fleste har reist ut via toppidrettsgymnas. Det nyeste eksempelet er Jørgen Brendengen Krogsæter som denne sesongen er på juniorlandslaget i skiskyting. Nå har klubben etablert en satsingsgruppe som består av åtte motiverte utøvere i junioralder. Disse skal fortsette å bo hjemme i Ullensaker, og sammen trene mot å se hvor langt de kan nå.

NY SETTING FOR KLUBBEN

– Dette er en ny setting for klubben. Det er vanskelig for en liten klubb som Ullensaker å matche toppidrettsgymnasenes tilbud, men vi fant ut at vi har lyst til å prøve, sier trener Morten Mathiesen til EUB.

Satsingen innebærer fem-seks fellestreninger i uka og i tillegg egenorganiserte økter.

– Alle har ambisjoner om å prestere så godt de kan, derfor hadde vi lyst til å gi dem et tilbud her i stedet for at de skulle melde overgang til naboklubber. Da brettet jeg og Lars Erik opp ermene og sa, greit, det skal gå an å være skiløper i Ullensaker, sier han.

Gutta har skolegang ved siden av. De fleste går studiespesialiserende på videregående, men prøver ellers å prioritere skisporten. Aleksander Solhaug, A-lagsspiller i Kløfta fotball, er den eneste som driver med annen idrett ved siden av. Noen av gutta er mest opptatt av å måle seg mot seg selv, mens andre sikter mot landslaget.

– Det er gøy å gå på ski, sier gutta samstemt da EUB spør om hvorfor de er med på dette opplegget.

– For å bli best mulig og få ut det vi kan av potensialet vårt, utdyper Mads Mathiesen.

Han har siktet seg inn på skiskyting, mens resten satser på langrenn. De syv gutta har trent sammen siden de som åtteåringer var del av ei gruppe som talte 50 stykker. Mens andre har falt fra har samholdet blant kompisene bare blitt sterkere. Nå som satsingen har gått over til et nytt nivå er fellesskapet avgjørende viktig.

– Det er morsomt å trene og fint å ha en gruppe rundt seg, sier Mathias Johansen.

BRUKER LOKAL EKSPERTISE

Trenerne Morten Mathiesen og Lars Erik Johansen er begge tidligere skiløpere.

– Det er sikkert mange som er flinkere enn oss som trenere, men vi bruker erfaringa vi har, og prøver også å spille på den spisskompetansen vi har i bygda. Vi har diskutert kapasitetstrening med Hans Jørgen Borgen som har trent Roth-gutta i Ull/Kisa, og vi har andre trenere i klubben som er gode på teknikk. Så vi har prøvd å sy sammen et ganske godt opplegg til dem, sier Mathiesen.

Mens det er klart at skolegang på toppidrettsgymnas er mer tilrettelagt for trening, trekker trenerne fram at det også kan være fordeler ved at gutta blir boende hjemme og dermed kan konsentrere seg utelukkende om skole og trening.

– Vi synes det er fint å kunne gi dem dette tilbudet, og mener det ikke ligger langt bak hva de får andre steder. Vi bruker kompetanse og fasiliteter som ligger i kommunen. Det er mye velvillighet og folk som vil være med å hjelpe gutta, sier Johansen.

LES OGSÅ: Ragnhild Haga vil spille en hovedrolle under OL

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LEDERE. F.v.: Trenerne Lars Erik Johansen og Morten Mathiesen sammen med styremedlem Knut Sletvold i Ullensaker skiklubb på skiskytterstadion i Nordkisa.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no