18. aug
HISTORISK: Ullsokningen Thomas Roth (t.h) løp 1 kilometer innendørs raskere enn noen annen nordmann har gjort. Broren Andreas (t.v.) hjalp ham mot bragden. Foto: Ådne Andersen
 
Thomas Roth er tidenes første løper fra Ull/Kisa med individuell norgesrekord
Ble historisk med rekordløp i lokal hall. – Dette var kjempegøy, sier Thomas Roth.

Publisert: 19.feb.2018 18:00
Oppdatert: 19.feb.2018 19:34

Ullsokningen Thomas Roth satte i helgen ny norsk rekord innendørs på distansen 1000 meter. Lørdag klokket han inn tiden 2,20,96. Dette er 1,45 sekunder forbedring av den 18 år gamle rekorden til Kjetil Hodnekvam.

– Dette var kjempegøy, sier Roth til EUB.

SATT LOKALT

Han visste at formen var der, og hadde på forhånd vurdert å prøve seg på norgesrekorden med et egnet løp i Tyrkia. Da Ull/Kisa-trener Hans Jørgen Borgen fikk nyss i dette ville han det annerledes.

– Min første trener, Hans Jørgen, sa stopp. Den rekorden ville han ha i Nes Arena. Og da ble det sånn, sier Roth.

Rekorden ble ikke bare satt i lokale omgivelser. Prestasjonen er også den første individuelle norgesrekorden til en Ull/Kisa-løper noensinne.

– Det er en ekstra bonus. Det er også veldig gøy for klubben sin del, sier Roth.

Den forrige individuelle norgesrekorden av en Ull/Kisa-utøver kom for øvrig for 56 år siden av Tove Dønnum i høyde med 1,58 meter.

Rekordtiden holder også til tredjeplass på verdensstatistikken, kun 44 hundredeler bak årsbestetiden til fjorårets verdensmester Pierre-Ambroise Bosse.

FIKK HJELP AV BROREN

Lillebror Andreas Roth la opp som aktiv utøver i fjor, men har blitt værende i Ull/Kisa-miljøet med en trenerrolle. Han har fortsatt tempo i kroppen, og stilte som hare under Thomas sitt rekordforsøk.

– Fra han takket ja til å være hare og til han stilte så ble han syk. Han valgte å ikke si det til meg, men stilte sporty opp. Jeg er veldig glad for at han stilte, for uten han så hadde det nok ikke gått, sier Thomas.

Andreas løp likevel litt kortere enn planlagt. Derfor tror Thomas at optimale omstendigheter kan presse rekorden ytterligere.

– Med konkurrenter til stede og en hare som drar lenger så kan tiden pyntes på, sier han.

SER MOT EM

Neste helg skal han løpe en uhøytidelig 400 meter på samme sted. Når utendørssesongen løpes i gang er deltakelse i EM det store målet.

– Så hadde det vært gøy å nærme seg pers og å runde 1,46 tallet, sier Thomas.

Han bor i Oslo og studerer også fysioterapi.

– Det virker som om ting klaffer litt nå. Jeg er skadefri, har fått trent godt, samtidig som det er en del skole. At det går an å kombinere er jeg veldig glad for, sier rekordmannen.

FAKTA

  • Mellomdistanseløper.
  • Representerer Ull/Kisa friidrett.
  • Kommer fra Sand, Ullensaker.
  • Bor i Oslo.
  • Studerer fysioterapi ved siden av friidrettssatsingen.
  • Ble historisk da han i helgen løp inn til ny norgesrekord på 1000 meter. Dette var den første individuelle rekorden til en Ull/Kisa-løper noensinne.

LES OGSÅ: USK vil ha framgang i planene for nytt anlegg

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no