22. apr
 
Ikke nok med at fotballforbundet bygger landslagssenter: Olaløkka kan også få riksanlegg for mer enn 20 andre idretter
Seks andre idrettsforbund ser til Olaløkka.

Publisert: 04.sep.2018 17:00
Oppdatert: 04.sep.2018 02:35

Norges Kampsportforbund har i en årrekke jobbet for å etablere et riksanlegg for sine aktiviteter. Etter blant annet å ha vurdert Mogreina som plassering har de nå siktet seg inn på Olaløkka.

– Vi håper vi skal få dette til, og er veldig fornøyde etter å ha vært i kontakt med både Sand IL og Ullensaker idrettsråd som utgjør en veldig positiv gjeng. De trykker virkelig på, sier anleggskonsulent Martin Kaasgaard Nielsen til EUB.

OVER 20 KAMPSPORTER

Bare kampsportforbundet alene organiserer over 20 forskjellige kampsporter. I tillegg jobbes det mot å utvide planene til et enda større fellesanlegg sammen med noen av, eller alle forbundene for boksing, kickboksing, judo, bryting og fekting. Kaasgaard Nielsen jobber på vegne av alle forbundene som samarbeider om anleggsutviklingen.

– Vi har en veldig god dialog med idrettsrådet som har gjort en fantastisk innsats for å få dette til. Så snakker vi nå internt fordi det er så mange forbund og forskjellige idretter som må koordineres. Det handler først og fremst om å finne ut hvem som være med og hva de kan bidra med, sier han.

En felles arena, både for trening og konkurranse, vil føre til at Ullensaker blir landets store kampsportmekka.

– Absolutt. Hvis vi får det til blir dette en veldig levende plass, både for barn og unge og folk som vil satse, sier Kaasgaard Nielsen.

SAMMEN MED FOTBALLEN

Norges Fotballforbund (NFF) og Sand IL inngikk i forrige uke en intensjonsavtale om at landslagenes nye fotballanlegg skal bygges på Olaløkka. Avtalen inneholder en enighet om at NFF skal sette av plass til et eventuelt kampsportanlegg på samme område. I skissene for fotballanlegget er kampsportarenaen allerede tegnet inn langs hele kortsiden av den ene kunstgressbanen, men nøyaktig plassering og størrelse er ikke endelig fastsatt.

– Vi er veldig positive til den holdningen fotballen viser ovenfor oss som ikke er like store forbund, sier Kaasgaard Nielsen.

Han bekrefter at Olaløkka er den eneste plasseringen de jobber med.

– Det er mange ting som må avklares før vi begynner å bygge noe, men vi har et konsept og er veldig interesserte, sier anleggskonsulenten.

VIL SLÅ SEG SAMMEN

Det er flere år siden Norges Kampsportforbund først møtte politikere og idrettsråd i Ullensaker der de presenterte planene om et riksanlegg for kampsport. I utgangspunktet innebar planene arena for kampsportforbundet og deres over 20 forskjellige idretter.

Generalsekretær Trond Søvik bekrefter at de nå ser mot å innlemme flere forbund i planene. 

– Vi er selvfølgelig interesserte, men må ha en større prosess sammen med de andre kampidrettene, sier generalsekretær Trond Søvik til EUB.

Han ser fram til at alle involverte kan gå sammen om arbeidet.

– Kun kampsportforbundet var med i første møte med Ullensaker, men snart skal Ullensaker idrettsråd bli invitert for å møte alle kampidrettene samlet, sier han.

ÅPNER FOR FLERE

– Kunsten er å utnytte arealet på riktig måte. Nå som fotballforbundet har inngått intensjonsavtale om å etablere seg på Olaløkka begynner nok andre forbund som har sett på området tidligere å fatte interesse igjen, sier Jan Ivar Engebretsen.

Lederen av Ullensaker idrettsråd har vært tett på prosessene som har gått over flere år mellom Sand IL og Olaløkka-interessenter som Norges Fotballforbund og kampsportidrettene. Opp gjennom årene har også andre forbund, som for eksempel cricket, sett på mulighetene for å etablere anlegg på det lille idrettslagets område. Mens det nå er fotball og kampsport som er på tegnebrettet mener Engebretsen at det kan være rom for å utvide idrettstilbudet på Sand i enda flere retninger.

– Ja, her er alt avhengig av interesse og behov hos forbundene. Det kan være en mulighet for flere, men det er klart at fotballforbundet har behov for mye plass, sier Engebretsen.

HALLMULIGHET

De innledende planene for kampsportarenaen er i praksis en hall med tre aktivitetsflater. Engebretsen ser for seg utvidelsesmuligheter som kan bety mye for lokalidretten.

– En slik arena hadde passet veldig fint som et påbygg til en flerbrukshall. Så man skal ikke se bort fra at Sand IL har en mulighet i framtiden til å skape en flerbrukshall med kampsporthall, sier Engebretsen, som understreker at dette ikke engang er på kladdestadiet foreløpig.

Langt mer konkret er kampsportidrettenes behov og ønske om et riksanlegg. Med også dette arbeidet i startgropa ser Engebretsen fram til å stake ut kursen videre sammen med de involverte aktørene.

– Det blir spennende tider framover, sier lederen av Ullensaker idrettsråd.

LES KOMMENTAREN: 100-årige Sand IL har sitt livs mulighet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no