19. jul
 
Selv om de har mistet enda flere viktige spillere har Hauerseter likevel startet sesongen med seiere
Fulgte opp god bortestart med ny seier i hjemmepremieren.

Publisert: 20.apr.2018 11:33
Oppdatert: 20.apr.2018 11:48

I fjor følte trener Trond Johnny Lien seg nærmest som en aktivitetsleder som først og fremst måtte holde Hauerseter i gang. Omtrent halvannen startellever, mange fra samme kameratgjeng som hadde utgjort stammen av laget i en årrekke, forsvant som del av et generasjonsskifte som etter hvert tvang seg fram.

TRENT GODT

– I fjor måtte vi bare komme oss gjennom året, og holde ting flytende, men i år var det uaktuelt. I år måtte jeg være trener og i stedet kjøre knallharde krav til spillerne. Det gir utslag i resultater nå. Vi har ikke hatt mange folk på trening i vinter heller, men de som har vært her har trent godt, sier Trond Johnny Lien.

Torsdagens seier i hjemmepremieren mot Blaker fulgte opp en seriestart med borteseire mot Skedsmo 2 og poeng mot FUVO. Selv om de største omveltningene ble gjort i løpet av fjoråret har laget også denne oppkjøringen sett sentral spillere forsvinne. De fleste var varslet i god tid, men bærebjelken Jørgen Alstad, løpsmaskinen Fredrik Skottner og måljegerne Marius Preber og Remi Rød er noen av profilene Hauerseter må klare seg uten. På tross av store utskiftninger er laget ubeseiret og i toppen av 4. divisjon etter de tre første kampene.

TATT UTFORDRINGA

– Vi er en klubb som ikke får særlig tilførsel av spillere, det er gjerne spillere som er overflødige andre steder. I løpet av vinteren har vi fått noen spillere som har vært juniorer i Ull/Kisa og som sklir godt inn her. De har tatt utfordringa, sier Lien.

Treneren trekker fram yngstemann Vetle Steen Andersen og Marcus Ellevold Jensen som typer som virkelig tar store steg på kort tid. Også Petter Blaker, som scoret 1–1 målet mot laget Blaker, får skryt.

– Han kom i fjor sommer men var mye borte på høsten. Dette året er han mye mer med, og det er en kjempegutt og en knallspiller, sier Lien.

SNUDDE KAMPEN

I torsdagens kamp måtte treneren gi laget en real oppstramming i pausen. Bortelagets straffescoring rett før hvilen toppet en omgang som Hauerseter ble enige om at ikke var en hjemmepremiere verdig.

– De tok tak i kampen og vi var det beste laget i hele andreomgang. En deilig seier, sier Lien.

Nå håper han å skape en ny stamme som kan utvikle seg sammen i årene som kommer.

– Jeg håper vi kan forsette å utvikle oss, men kanskje ikke like fort som vi har gjort disse første kampene. Vi framstår voksent, sier han.

LES OGSÅ: Skjevik tilbake i bua for Hauerseter

KAMPFAKTA

  • Hauerseter–Blaker 2–1 (0–1)
  • Nordkisa stadion, 110 tilskuere
  • MÅL
  • 0–1. 44. min.: Torbjørn Dahlum Nilsen
  • 1–1. 58. min.: Petter Blaker
  • 2–1. 67. min.: Henrik Sørby
  • Dommer: Rune Løbersli, Skjetten
  • Hauerseter-troppen: Joakim Foureaux, Stian Pettersen, Vegard Knudsen, Marcus Ellevold Jensen, Missam Naqvi, Vetle Eriksen, Mikkel Mohaugen, Petter Blaker, Ole Elias Jacobsen, Vitali Ghelaga, Jonas Eng, Henrik Sørby, Tobias Gabrielsen, Yassir Yougil, Tobias Jakobsson, Magnus Johansen Mundal

LES OGSÅ: Kløfta-folket stilte mannsterke på cupfest

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no