25. jun
RÅSTERK. Her scorer Sophie Roman Haug i det andre spilleminuttet av seriepremieren mot Klepp. Foto: Bjørn Hytjanstorp
 
Sophie Haug har allerede scoret fem mål: Trener Hege Riise ser få som matcher ungjentas styrke
KLØFTA. – Hun er utrolig sterk på hodet. Det er nesten ingen hodespiller i Toppserien med samme fysikk som hun, sier landslagslegenden om Sophie Roman Haug (17).

Publisert: 13.mai.2017 16:00
Oppdatert: 13.mai.2017 19:42

Før sesongen hadde Sophie Roman Haug over to år scoret totalt fem mål på 18 kamper for LSK Kvinner. Denne sesongstarten har hun allerede scoret like mange mål på bare de tre første kampene.

– UTROLIG STERK

Til tross for at Kløfta-jenta bare er 17 år ser trener Hege Riise kvaliteter i Haug som knapt noen andre spisser på norsk toppnivå innehar.

– Hun er utrolig sterk på hodet. Det er nesten ingen hodespiller i Toppserien med samme fysikk som hun, sier Riise til EUB.

Hittil i sesongen har Haug scoret mål på varierte måter. Angriperen har vært sist på ballen etter dødball, retur fra keeper og i tøffe dueller.

– Hun har gjort det bra. Å score fem mål er bra, så har hun også flere sjanser som kanskje er større. Men hun er der det skjer og det er det som kjennetegner en måltyv, sier Riise.

Landslagslegenden ser stort potensial i Haug.

– Hun kan bli god. Hun har fysikk som få andre har i Toppserien, så handler det om å lese muligheter til å gjøre taktomslag og det man gjør foran boksen. Dette jobber hun iherdig med, så jeg er ikke redd for at hun ikke kommer til å ytterligere steg, sier Riise.

– MYE Å LÆRE

Treneren forteller at det var naturlig å gi Sophie tillit da lagets storscorer Isabell Herlovsen ble solgt til en kinesisk klubb rett før rett sesongstart. Da var det uansett for sent å erstatte henne med en internasjonal toppspiller.

– Sophie har vært hos oss i halvannet år og gått i fotsporene til Herlovsen. Sånn sett var det hennes tur til å steppe opp. Så er hun fortsatt ung og har mye å lære, men hun er villig til å gjøre det lille ekstra for å bli enda skarpere. Det er veldig gøy å se, sier treneren.

Sophie selv forteller at hun er glad for tilliten og at hun allerede har scoret like mange mål som i de to foregående sesongene til sammen.

– VELDIG MORSOMT Å SCORE

– Det er veldig morsomt å score, og at jeg kan bidra til at laget vårt vinner og gjør det bra, sier hun.

Angrepsspilleren har imidlertid ikke satt seg noe konkret mål om antall nettkjenninger denne sesongen.

– Jeg har ikke noe bestemt mål, men jeg ønsker å score en del og å kunne være en viktig spiller for laget, sier Haug.

Hun føler selv at utviklingen har gått jevnt og trutt de siste årene. Selv om hun nå har spilt seg inn på A-laget er det ikke snakk om å hvile.

– Jeg føler at jeg fortsatt har en del å på, både teknisk og foran mål. Jeg har fortsatt mange steg å ta, det er langt igjen, så det gjelder å jobbe bra og nøye i hverdagen, sier Haug, som med ny hjemmekamp på lørdag kan få sjansen til å lage flere mål.

LES OGSÅ: Ull/Kisa må klare seg uten forsvarskjempe

LES OGSÅ: Årets første trepoenger for Turn-damene

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no