16. jul
KLARE RAMMER: Hekkeløper Marcus Moen har en rekke delmål på vegen mot å bli så god som mulig. Helgens U20-EM og neste års U20-VM er erfaringer på vegen mot det langsiktige målet om deltakelse i OL. – Jeg føler at jeg har en ganske klar og god plan på hva som skal gjøres framover, sier Jessheim-karen.
 
Hekkeløper Marcus Moen: Sikter seg inn på aldersrekorden for 18-åringer
I helgens U20-EM håper Jessheim-karen å løpe 110 meter hekk raskere enn noen nordmann på hans alder har gjort.

Publisert: 19.jul.2017 21:00
Oppdatert: 18.jul.2017 15:05

Marcus Moen fra Jessheim er nå på plass i italienske Grosseto hvor han senere i uka skal løpe 110 meter hekk i U20-EM. Da EUB møtte Ull/Kisa-løperen hjemme på Jessheim friidrettsstadion dagen før avreise, begynte forventningene å bygge seg opp.

– Dette blir veldig bra. Jeg gleder meg skikkelig, sier Moen om stevnet som blir hans største til nå.

Fredag skal han løpe forsøksheat og forhåpentligvis semifinale samme dag. Finalen går lørdag.

– Jeg forventer å i hvert fall komme til semifinale, men håper er en finale. Det hadde ikke vært feil å være topp ti i Europa, påpeker Moen.

– HADDE BETYDD VELDIG MYE

I sitt forrige stevne i starten av måneden løp han på tiden 13,87 i Mannheim, Tyskland. Det er kun et tidel unna det raskeste en nordmann på hans alder har løpt noen gang

– Jeg håper også å slå 18-årsrekorden til Vladimir Vukicevic, som ikke er så altfor langt unna. Det hadde betydd veldig mye, som at alt vi har gjort hittil i år og all den støtten jeg har fått, ikke har vært forgjeves. Og at jeg klarer å levere når folk tror på meg, sier han.

Moen blir trent av Petar Vukicevic som er faren til rekordinnehaver Vladimir.

– Ja, så det er rekorden til sønnens hans jeg prøver å ta. Så trener jeg også sammen med Vladimir så det er litt morsomt, sier han, og forsikrer at det bare er kameratslig konkurranse.

– Det er god stemning, han tar det veldig bra og gleder seg bare om jeg skulle ta rekorden hans, sier Moen.

VIL BLI BEST

Forberedelsene mot EM startet i oktober, men med et tre måneders skadeavbrekk i vinter var han en periode usikker på om det ville bli noe av. Tretthetsbruddet ble leget i tide, og med grunnlaget på plass var Moen nylig ti dager i Spania for å spisse formen.

– Det har blitt lagt ned ekstremt mye arbeid og mye ressurser de siste månedene. Det har vært veldig intenst, sier Moen.

Han er fornøyd med egen utvikling.

– Jeg har fått veldig mye hjelp fra Ull/Kisa for å gjøre alt jeg kan for å bli best. De legger ned mye ressurser i meg og jeg føler at de har troen på meg. Da gjør jeg alt jeg kan, både med livsstil og trening for å kunne lykkes, sier han.

Med mål om deltakelse i OL lever unggutten som en toppidrettsutøver.

– Jeg vil si det. Jeg føler i hvert fall at jeg velger å ofre en del for å bli best. Jeg tror det må til, og da synes jeg også det er veldig greit å gjøre det, forteller Moen.

LES OGSÅ: Valter er ved Summers side året rundt

LES OGSÅ: Som hjerteoperert og pensjonist tok han opp friidretten igjen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ULL/KISA-MANN: Marcus Moen trekker fram Ull/Kisa-miljøet som en stor grunn til sin gode utvikling den siste tiden.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no