19. jul
TOUCHDOWN. Michael Hall kaster seg frem for en touchdown mot Vikings, men det ble til slutt tap mot oslolaget. Foto: Tom Kristian Gusterud
 
Skadeskutt 1814s tapte for Oslo Vikings i sesongens siste seriekamp
– Jeg synes vi åpna bra, men vi ble preget av skader utover kampen, sier quarterback Eivind Brekke til EUB. Fire sentrale spillere måtte ta telling søndag kamp på Bøn – inkludert quarterback Brekke.

Publisert: 25.jun.2017 21:30
Oppdatert: 25.jun.2017 21:30

– Vi åpnet bra, men jeg synes vi ble for preget av skader utover i kampen. Vi fikk blant annet tre offensive linjespillere skadet i Geir Forslund, Joacim Eliassen og Justin Kopperud, sier Eivind Brekke, som selv måtte ut etter en hodesmell i første omgang.

NERVØS DEBUTANT

Inn for Brekke kom pur unge Raymond Myhrer, som ikke tidligere har tatt en snap med senior tidligere. Brekke gir Myhrer mer enn godkjent på prestasjonen mot de langt eldre og mer rutinerte.

– Jeg synes han imponerte, sier Brekke.

Myhrer selv forteller at han var uhyre nervøs da han kom innpå. 

– Det var helt utrolig! utbryter Myhrer.

– Jeg var veldig nervøs i starten, men det gikk seg til! Etter noen spill ble jeg mye roligere og alt gikk bedre, sier Myhrer, som skryter av linjespillerne foran seg.

Til vanlig holder han til på klubbens U17-lag, som for øvrig er klare for NM-finale neste helg. Søndag fikk han merke forskjellene mellom nivåene på kroppen.

– Alt går mye fortere enn det gjør på U-17 nivå. Man kjenner det at når man blir takla på senior så er det er en relativt mye større kollisjon, avslutter Myhrer. 

NÅ VENTER SLUTTSPILLET

Selv om Eidsvoll til slutt tapte med 17 poeng søndag, var kampen totalt sett av liten betydning. Uavhengig av utfallet møter Eidsvoll 1814s Åsane Seahawks i semifinale kommende helg. 

– Det blir spennende til helga, men det ser ut til at vi får Geir Forslund og Joacim Eliassen tilbake og det er bra! Hvis vi spiller som vi har gjort de siste to kampene og holder oss skadefri så har jeg trua på at vi vinner, sier Eivind Brekke. 

HAR IKKE GITT OPP GULLET

Og om 1814s vinner, møter de etter alt å dømme Oslo Vikings i NM-finalen. Vikings har Vålerenga Trolls i sin semifinale, men Vikings er i utgangspunktet store favoritter i den kampen. 1814s på sin side ble slått med seks poeng borte mot Åsane Seahawks i seriespillet tidligere i år, og er nok revansjelystne. En TV-sendt NM-finale på Bislett er hva som venter i andre enden av regnbuen om 1814s skulle vinne semifinalen.  

– Vi har ikke gitt opp gullet, avslutter Brekke. 

Fakta

  • Eidsvoll 1814s – Oslo Vikings 20–37
  • Poeng 1814s: Michael Hall 12p, Arne August Skovseth Søgaard 6p, Tor Erik Borgeteien Stensjøen 2p
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no