17. sep
VED HALLEN. Banen i elleverstørrelse skal plasseres bak kortsiden av Jessheimhallen (t.v.) og delvis ut på området som tidligere var en gressbane, og som nå fungerer som parkeringsplass. I midten skimtes både parkeringsplassen og den nye skolen.
 
Skal belyse banesaken i det neste fylkestinget. Planlagt grusbane ved videregående kan bli kunstgress
JESSHEIM. Fylkespolitiker Ketil Nordengen er på banen.

Publisert: 02.feb.2017 19:38
Oppdatert: 01.mar.2017 11:07

Som del av nye Jessheim videregående skole er det vedtatt at Akershus fylkeskommune også skal få opprettet en grusbane for fotball og annen kroppsøving. EUB har nylig omtalt at Ullensaker kommune trenger flere kunstgressbaner, og at administrasjonen derfor har vært i dialog med fylkeskommunen for å få lagd kunstgress i stedet for grusbane ved skolen. Dialogen har ikke ført fram.

BLIR TEMA I FYLKESTINGET

Ketil Nordengen er medlem av fylkestinget og samarbeidsutvalgsrepresentant på Jessheim VGS. Nordengen sier at han på politikernivå undersøker mulighetene for å legge kunstgress i stedet for grusbane. I Fylkestinget 13. februar vil han ta opp dette som et grunngitt spørsmål.

- For å få en grundig redegjørelse for bakgrunnen for at man har beskrevet at man skal ha et grusområde, hvorfor det er tenkt slik, og eventuelt hvilke handlingsrom fylkeskommune og utbygger har for å gjøre en forandring på dette hvis man finner det formålstjenlig, sier han.

Nordengen var ikke involvert den gangen planene ble vedtatt.

- Jeg har arvet denne saken da det er lenge siden dette ble vedtatt i fylket. Nå åpner skolen til høsten og jeg skal være med å åpne den. Da hadde det vært hyggelig hvis vi får orden på både p-plassene og kunstgress der oppe, sier Nordengen.

Som SU-representant har han jevnlige møter med skoleledelsen. Han påpeker at de har flere utfordringer knyttet til aktivitet ved skolen fordi Jessheimhallen begynner å bli liten.

- Det er et framtidig behov for å lage en større idrettshall der oppe. Nå lages den nye skolen som skal ha 1500 elever, og det skal også bygges et trinn to om noen år. Da er kapasiteten i idrettshallen for liten, og vi må derfor legge hodene i bløt for å øke kapasiteten både på kort og lang sikt, sier han.

SKOLEN VIL HELLER HA KUNSTGRESS

Rektor Marit Gran er klar på at brukerne heller vil ha kunstgress.

- Når det gjelder etablering av grusbane ser vi på dette som lite hensiktsmessig i forhold til idrettsaktivitet. Dette har med skader og vedlikehold å gjøre, sier Gran.

Rektoren understreker at det nye skoleanlegget blir fantastisk flott, både selve bygget med verksteder og spesialrom, og også utearealene med blant annet basketbane, ballbinge, volleyball og buldrevegg. Men siden nevnte Jessheimhallen ikke bygges ut i denne omgang er ledelsen spesielt opptatt av at alle anleggene ute skal kunne brukes maksimalt.

- Skolen har fått henvendelser fra Ullensaker kommune og Ull/Kisa fotball som har behov for flere spilleflater og ønsker seg kunstgress, i så måte ser vi at bruken av banen ville øke også utenom skoletid dersom banen ble mer tidsriktig, sier Gran.

LES OGSÅ: Nicolas og Martin snuste på kjemifaget

LES OGSÅ: Elevene på Allergot skal igjen jobbe for Kambodsja

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no