20. jul
INNENDØRS: Lars Saxhaug og Eidsvoll O-lag står bak et unikt jubileumsløp. Den 25. utgaven av Drømmemila går inne i kjøpesenteret Amfi Eidsvoll.
 
Feirer jubileumsløp med unikt påfunn: Skal løpe orientering inne i kjøpesenteret på Råholt
Plantene ved blomsterbutikken er det nærmeste man kommer tradisjonelle omgivelser for orientering når Eidsvoll O-lag feirer jubileumsløp inne på Amfi.

Publisert: 16.mai.2019 06:00
Oppdatert: 16.mai.2019 06:52

Orienteringsløp går vanligvis ute i skog og mark, langt fra folk og sivilisasjon, hvor deltakerne er vant til å navigere seg gjennom all slags terreng i naturen.

– NOE LITT EKSTRA

Lars Saxhaug har imidlertid lagt opp til helt spesielle omgivelser når Eidsvoll O-lag på onsdag 22. mai arrangerer den 25. utgaven av Drømmemila. Jubileumsløpet har nemlig ei løype som blant annet går innendørs, nærmere bestemt i kjøpesenteret Amfi Eidsvoll.

– Jeg tenkte at når det først er jubileum, 25 år, så måtte vi finne på noe litt ekstra. Plutselig slo det meg at det kanskje hadde gått an å løpe inne på for eksempel Amfi, sier Saxhaug til EUB.

Arrangør Saxhaug tar EUB med på en omvisning av løypa som går over begge plan. Orienteringsløp inne i et kjøpesenter byr på helt andre rammer enn løperne er vant til fra skogen, og de to forskjellige etasjene er blant utfordringene løperne må løse når de ser på kartet etter postene. Selv om deler av løpet også foregår ute, vil det inne på senteret være plassert flere orienteringsposter i ganger og fellesarealer.

– MANGE UTFORDRINGER

– Det innebærer mange utfordringer å arrangere orienteringsløp inne i et kjøpesenter. Vi bruker mye av fellesarealene i underetasjen og i 1. etasje. Her vil det være besøkende og kunder til stede hele tiden, så det blir nok både utfordrende og spennende, sier Saxhaug.

Den ene posten skal plasseres inne i en av forretningene, men løperne får beskjed om å ta hensyn til senterets gjester.

– Vi skal ikke løpe inne i butikker, men roer det ned der, forteller Saxhaug.

Løypa er 1609 lang, altså en engelsk mil, og resten av løypa går utendørs ved Søndre Samfund og Gladbakk. Drømmemila er både for O-løpere og andre interesserte som har lyst til å prøve seg på orientering i en kort løype. I tillegg blir det lagd en 500 meter lang løype for barn.

– Vi har en rekruttløype så nybegynnere på 8–10 år også kan få prøve seg, sier Saxhaug.

– KJEMPESPENNENDE

Påfunnet fikk raskt tommel opp av senterleder Nina Kristengård. Det var på tampen av fjoråret at Lars Saxhaug og Eidsvoll O-lag presenterte den spesielle ideen.

– Jeg tenkte først, «wow, går det an», men vi er positive til alt som er litt annerledes og nytt, sier Kristengård, som aldri har hørt om at noe tilsvarende har vært arrangert.

– Så dette synes vi er kjempespennende, sier hun.

O-laget tar seg av det arrangementstekniske, senterledelsen må bare passe på at dører rundt om på senteret er åpne. Senterlederen forsikrer at sikkerheten vil bli godt ivaretatt for kunder ved kjøpesenteret.

– Ja, vi har fått det fram at løperne må ta det litt rolig rundt gjestene våre. Vi synes det er artig at de ønsker å markere jubileet med å være hos oss, sier Kristengård. 

LES OGSÅ: Kun 12 sekunder bak løyperekorden på Skovseth'n

 
FLERE POSTER: Lars Saxhaug viser hvor den ene posten skal plasseres på senteret.
POSITIVE: – Vi er positive til alt som er litt annerledes og nytt, sier senterleder Nina Kristengård ved Amfi Eidsvoll.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no