25. jan
 
Ull/Kisa skal prøve å ikke komme skeivt ut igjen
JESSHEIM. I 2012 toppet de tabellen etter ti kamper. De siste 1. divisjonssesongene har Ull/Kisa startet dårligst av alle.

Publisert: 31.mar.2017 21:30
Oppdatert: 31.mar.2017 22:52

I klubbens debutsesong i 1. divisjon ledet Ull/Kisa tabellen etter at første tredjedel av 2012-sesongen var spilt. Den gode starten førte til en sensasjonell finale i opprykkskvaliken. Siden den gang har Kisa alltid tilbrakt de første månedene av 1. divisjonssesongene i motsatt ende av tabellen. I disse sesongene har Kisa etter ti spilte runder hatt såpass dårlig poengfangst at de har havnet på nedrykksposisjon (14. plass i 2013), eller helt til bunns på tabellen (16. plass i 2014 og 2016). Etter 2014-starten greide de som kjent aldri å hente seg inn, og den dårlige startet ble etterfulgt av nedrykk.

GJELDER Å FINNE FLYTEN

Kaptein Truls Jørstad har vært med på alle oppturene og nedturene i klubbens nyere historie. Før sin 15. sesong i klubben vet 30-åringen alt om forskjellen på en god og dårlig start.

– Kommer man inn i en dårlig stim i starten blir man hele tiden jagende, men med en god start vil man automatisk senke skuldrene. Er man i form og plukker mange poeng i starten så kommer man inn i en flyt, samtidig som kampene kommer tett de to første månedene. Er man i slag og har stang inn da så er det mange poeng som deles ut der, sier Jørstad.

HÅPER Å IKKE SE SEG TILBAKE

Før han gyver løs på sin andre sesong som Ull/Kisa-trener sier Vegard Skogheim at han håper på en sesong der laget kan konsentrere seg om å se oppover på tabellen. Første sesong ble som kjent nedrykksstrid fra start og til siste runde.

– Mange her fikk et år i OBOS-ligaen i fjor og fikk smake mye på å ha ryggen mot veggen. Jeg håper vi tar et steg slik at vi kan se framover og ikke bak oss hele tiden, sier Skogheim.

Etter overstått oppkjøring mener treneren at laget er bedre forberedt enn i fjor.

– Vi har gjennomført en veldig god forsesong. Det er veldig betryggende. Så handler det om å få med seg noe i starten her, slik at vi kan bli enda tryggere og få fram spillet enda bedre, slik at vi ikke hele tiden blir jagende etter, sier Skogheim.

Han er likevel opptatt av at de foregående sesongene med dårlige starter også har en verdi.

– Det kan ikke være sånn at vi skal være så avhengig av en god start at vi blir alt for stresset hvis vi havner der nede. Man må ha to tanker i hodet. Ull/Kisa er vant til å være der, vet hvordan det er, og det er også en lærdom. Jeg synes vi lærte mye av fjoråret hvor vi var flinke til å fokusere på neste kamp og mulighetene, og ikke tabellen og umulighetene. Det blir viktig å huske hvis vi sliter i år, men jeg har god tro på at vi ikke skal slite, sier Skogheim.

Også kaptein Jørstad mener årets Kisa har gode forutsetninger til å ta flere poeng i starten.

– Prestasjonene vi har hatt i de siste matchene har vært stigende og vi har fått gjort det vi skal i vinter. Gutta ser pigge ut og nå gleder vi oss til å spille kamper som betyr noe, sier Jørstad.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no