17. jul
 
Driften av Ull/Kisa håndball blir proffere: Sammen skal de utvikle klubben på heltid
JESSHEIM. Under ledelse av Lars Erik Aas har Ull/Kisa håndball vokst seg såpass stor at klubben utvider administrasjonen med May-Kristin Vesteng.

Publisert: 05.apr.2017 21:00
Oppdatert: 05.apr.2017 21:10

3. april startet May-Kristin Vesteng i en nyopprettet administrativ rolle i Ull/Kisa håndball.

– Det er fantastisk å få hobbyen sin som jobb. Dette gleder jeg meg stort til, sier Vesteng.

SKAL SPILLE HVERANDRE GODE

Hun kommer fra Årnes og har allerede vært involvert rundt Kisa noen år som styremedlem og oppmann ettersom hun har en datter i klubben. Vesteng skal jobbe tett på Lars Erik Aas, klubbens daglig leder.

– Lars Erik og jeg skal spille hverandre gode. Han tar seg av mesteparten av det sportslige mens jeg skal ta det administrative, sier Vesteng.

Ansettelsen betyr at antallet i klubbadministrasjonen dobles fra en til to personer. Mye har skjedd siden Aas ble klubbens daglige leder i april 2013.

– Fra jeg begynte så har vi økt med 60 prosent i størrelse. Spillere, lag, økonomi, ja alt har skutt i været. Med alt vi rår over er det ikke lenger holdbart med kun én person til å styre dette. Det går utover kvaliteten og derfor styrker vi oss, sier Aas.

Innrapporteringer, overganger, søknader, regninger og vedlikehold. Allerede første dag i jobben har Vestengen satt seg inn i mye forskjellig papirarbeid. Målet er at mer struktur på kontoret skal forbedre det sportslige tilbudet for spillere og støtteapparat. Ved nyeste måling hadde klubben 610 spillere fordelt på 42 lag. Nå skal Aas konsentrere seg mer om det sportslige.

– Trenerne og oppmennene vil merke at det blir mye bedre. De trenger hele tiden ting og har hele tiden spørsmål. Dette skal de mye raskere få hjelp til, og det er viktig siden det meste i håndballen har tidsfrister, sier Aas.

Samtidig skal de sammen jobbe for å skaffe penger til klubbkassa. Budsjettet for 2017 er på 4,2 millioner kroner. I tillegg til de to heltidsansatte er Frank Bredesen engasjert i en 50-prosentstilling rundt damesatsingen.

– ØNSKER Å STYRKE INNTEKTENE

– Vi ønsker å styrke inntektene for å kunne knyte til oss kvalifiserte trenere som koster penger. Vi ser at vi også må inn med trenere nedover i årsklassene, sier Aas, som blant annet ser for seg en form for håndball-SFO der de yngste barna kan begynne å spille håndball rett etter skoletid.

– Slik vil vi og kommunen få mer treningstid og bedre utnyttelse av hallene. Jeg tror også at foreldrene vil sette pris på å få ferdig trente barn hjem til middagstid, sier Aas.

Ull/Kisa håndball har søkt kommunen om permanente kontorplasser i Jessheimhallen. Aas har hatt et midlertidig rom å jobbe fra mens det bare har vært ham selv, men som en duo jobber de enn så lenge fra ute i kafeen.

– Forhåpentligvis får vi kontorer her i Jessheimhallen slik at vi begge kan være mest mulig tilgjengelige, sier Aas.

LES OGSÅ: Talentfull håndballtrio kunne feire med gullhatter

SER MOT TOPPEN

Håndballsesongen ble nylig ferdigspilt. I år kunne det unge damelaget i Ull/Kisa slå de beste og tape mot de dårligste.

– Nå er det ikke helt avklart med alle spillere, eller hvordan det blir, men på forhånd ønsker vi neste sesong å være med på øvre halvdel og i toppen av divisjonen, for etter hvert å komme oss opp en divisjon, sier daglig leder Lars Erik Aas i Ull/Kisa håndball om damelaget.

Med et generasjonsskifte forventet Aas at årets sesong ville gi store svingninger på banen. Damelaget endte på 9. plass, rett over nedrykksstreken. Blant høydepunktene var femmålsseieren over den suverene seriemesteren Rælingen 2. 

– Så kunne vi rote det til og tape mot det dårligste laget i serien. Det varierte i prestasjonene, men det er helt normalt med unge spillere, sier Aas.

Herrelaget til Ull/Kisa endte nest nederst i 3. divisjon, men rykker ikke ned ettersom to lag forsvant fra divisjonen.

– Vi hadde strengt tatt forventet litt mer av dem, men samtidig var det en tøffere serie i år enn tidligere. Det er en del unge spillere der også, og det er ikke så enkelt å ta voksenhåndball på kort tid. Nå har flere fått prøve seg og det drar de nytte av til neste år, sier Aas.

LES OGSÅ: Torhild Engebretsen hedret for sin innsats i Ull/Kisa håndball

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no