17. nov
 
Skal satse mye mer på tempo
Ull/Kisa-herrene fikk god støtte fra tribunen i serieåpningen. Kampen endte med ettmålstap, men nøkkelspiller Marius Rognhaug ser positivt på fortsettelsen.

Publisert: 10.sep.2018 17:00
Oppdatert: 10.sep.2018 14:10

– Det tror jeg blir veldig bra, svarer Marius Rognhaug på spørsmål om hvordan det blir å være spiller på Kisas håndballag denne sesongen. Jessheim-karen banket inn ti mål i sesongåpningen mot Vestli 2, men måtte likevel bite i seg et småsurt ettmålstap.

– Selvfølgelig hadde det vært kult å fått med seg poeng herfra. Kampen ble tøff og fysisk, akkurat som forventet, sier bakspilleren som legger til at han er veldig fornøyd med oppmøtet på tribunen.

SIKTER MOT ØVRE HALVDEL

Fjorårsesongen endte med en åttendeplass for Kisa-herrene. I år spiller de i en serie med tilsammen tolv lag, mot elleve i fjor. Laget har mistet forsvarsbauta og storebror til Marius – Martin Rognhaug. Likevel mener yngstebror at topp seks er innen rekkevidde:

– Vi har mange bra unggutter på veg opp som kan spille seg inn på laget. I tillegg har vi en bra stamme, så vi har absolutt muligheter til å bite fra oss. Jeg mener vi bør gjøre det bedre enn i fjor. Å havne på øvre halvdel bør være realistisk, fastslår Marius Rognhaug.

MER TEMPO

– Hva kommer til å kjennetegne dere denne sesongen?

– Vi skal ha et tett og godt 6-0-forsvar. Samtidig skal vi satse mye mer på tempo enn tidligere. Med så mange unge spillere som bare løper og løper uten å bli slitne, kan vi andre bare hvile litt bak og kaste ball, gliser «veteranen», som selv er født i 1992.

NØKKELSPILLER

Timålsscoreren fra sesongåpningen høster også ros fra lagets trener, Janet Bredesen.

– Marius er uten tvil en nøkkelspiller. Han er flink til å lese spillet, er hurtig og har utviklet seg på skuddfronten. Nå skyter han mer direkte enn før, og det synes jeg er veldig bra. Dessuten er han en teambuilder og playmaker – samtidig er han den som er flinkest til å ta imot beskjeder. Han er også den som er på flest treninger, sier hun. I tillegg trekker hun frem to vinnerskaller i Per Oskar «Pelle» Engesten og Tomas Havir, der sistnevnte bidro med sju scoringer i søndagens seriepremiere.

GOD OPPKJØRING

Den erfarne håndballtreneren har tidligere skrytt av miljøet i laget. Dette har ikke forandret seg, og treneren kan fremdeles melde om en veldig hyggelig og positiv gjeng.

– I år spiller vi mer som et lag, og vi spiller mer underholdende. Det går hurtigere enn tidligere, samtidig som vi opptrer litt mer sikkert. Alt dette er ting vi har jobbet bevisst med. Vi har hatt en veldig god oppkjøring til sesongen, med stort sett 18-20 spillere på hver trening, sier hun.

Hovedtreneren er likevel noe mer nøktern enn Rognhaug i spådommene:

– Jeg synes det er fryktelig vanskelig å si hvilken plass vi vil havne på. I utgangspunktet har vi et lag som kan spille høyere opp, men vi er for ustabile, understreker hun.

KAMPFAKTA:

  • AVISserien – MS 3. div. avd. 2
  • Ullensaker/Kisa – Vestli 2 31-32 (13-18)
  • Dommere: Halvard Røe, Erling Juul Thorsen
  • Jessheimhallen, 162 tilskuere
  • Lag Ull/Kisa: Mikkel Strømstad, Per Oskar Engesten (3), Petter Sjølie (1), Marius Rognhaug (10), Christopher Hell (3), Simen Tufte (1), Tomas Havir (7), Trym Aleksander Nagell (2), Patrick Gade, Marius Martiniussen Bekkevold (4)
  • Toppscorer Vestli 2: Inge Roar Fundingsrud (8)
  • Utvisninger: Ull/Kisa: 5x2 min. Vestli 2: 8x2 min, 1 rødt kort.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no