16. jul
 
Slagkraftig gjørmebad
28 mennesker i hvite drakter står oppstilt. Foran dem går et svart helikopter inn for landing. De vet ikke hvilke utfordringer som snart møter dem.

Publisert: 30.jun.2017 21:00
Oppdatert: 30.jun.2017 13:19

Dagen har kommet. Øvre Romerike Budosenter skal ha gradering. Et halvt år med hard trening og innsats ligger bak utøverne. Nå skal de endelig få vise alt de har lært og forsøke å få en ny beltegrad i taekwondo. Stemningen spent, men også forhåpningsfull. 

Med ett hører de en lyd i det fjerne. Lyden blir høyere og høyere fram til de ser et militærhelikopter komme mot dem. Helikopteret lander foran rekkene og tre av instruktørene hopper ut. Utøverne bukker synkront mot dem. Graderingen er i gang.

TEST AV VILJE 

Fire timer senere står de der igjen. Nå er både hår, ansikt og drakter fullstendig dekket av søle. De har krabbet i gjørma, gått finurlige mønstre, sparret med hverandre, slått gjennom plater og trukket en lastebil over parkeringsplassen. Og en god del til. Belønningen lar ikke vente på seg: De får nye grader – striper eller belter – denne junidagen på Armydays på Gardermoen. 

– Gradering er en test av de ferdighetene man har lært, men også utholdenhet, vilje og innsatsvilje, sier Tor Arne Sandholt, leder av klubben og svartbelte 3. dan. 

TO DAGER MED GRADERING 

Totalt ble nærmere 90 mennesker gradert denne helgen på budosenteret. De eldste hadde en todelt gradering: Først kamptrening med landslagsutøver Tina Røe Skaar, og så fire timer knallharde fysiske prøvelser på Armydays på Gardermoen. De yngste hadde sine graderinger innendørs dagen før. En av dem som fikk ny grad, var ni år gamle Alexander Strand Erlingsen. 

– Jeg begynte med taekwondo for å lære meg selvforsvar, forteller han. 

KRAFTIG VEKST 

Øvre Romerike Budosenter har opplevd en kraftig vekst i medlemstallet de siste årene. 

– For fire år siden hadde vi 170 medlemmer. I januar i år hadde vi 350, forteller Sandholt. 

– I tillegg til taekwondo har vi også grupper som driver med thaiboksing

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SLAGKRAFTIG: En av øvelsene utøverne måtte gjøre var å vise kataer – eldgamle mønstre med blokkeringer og slag.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no