22. apr
EVENTYR. Oddbjørn Knai fra Hurdal stilte også i år med snøscooter for å få deltagerne raskt til toppen av den lange akebakken.
 
Snøeventyret
HURDAL. Tradisjonen tro ble de 29. Lionslekene i Hurdal også gjennomført i år, på første søndag i mars.

Publisert: 16.mar.2017 09:57
Oppdatert: 16.mar.2017 22:31

De 51 deltakerne, ledsagerne, tilskuerne, hjelperne og funksjonærene smilte om kapp i flott vær, ledsaget av knitringen fra kraftfulle stavtak i skiløypa, fra gledesrop fra akebakken og fra dem som satt på med hest eller snøskuter.

Noen kaller dette vinterens artigste eventyr. De som var til stede søndag kan bekrefte at det var like artig for alle som var til stede.

Ingen aldersgrense

Deltakerne er funksjonshemmede fra hele Øvre Romerike. For svært mange av deltakerne er Lionslekene vinterens høydepunkt. Mange av dem har deltatt i en årrekke, andre var med for første gang. Det er ingen aldersgrense. Hvorfor skal man ha det, når det bare er lek og moro?

Det er et flott tilbud for funksjonshemmede, for denne gruppen ellers har få eller ingen tilsvarende fritidstilbud om vinteren.

248 pølser

Uten mat og drikke duger helten ikke, heter det jo, og det gjaldt selvfølgelig også for deltakerne i Hurdal. Gratis pølser, boller og drikke til alle tilstedeværende var som tidligere populært og nødvendig.

Gutta på kjøkkenet kunne fortelle at det i år gikk med 248 pølser med tilbehør, 100 boller og ei stor sjokoladekake i løpet av de 3 timene arrangementet pågikk. Matlysten var det ikke noe i veien med.

Fruktkurv og medalje

Til slutt var det utdeling av medalje og diplom til alle deltakerne. Da var det også trekning av fruktkurvene i det avsluttende gratislotteriet. Det er alltid et av høydepunktene for deltakerne.

I år var det åtte av deltakere som var så heldige at de ble trukket ut som vinnere, og dermed fikk med seg hver sin store fruktkurv hjem.

Takk til Hurdal

Det er de åtte Lionsklubbene på Øvre Romerike som arrangerer Lionslekene i Hurdal, godt hjulpet av mange og nødvendige frivillige utenfor Lions.

– Vi er meget takknemlig for støtte vi får fra de utenfor Lions, enten de stiller med snøskuter eller hest, eller hjelper oss på andre måter. Og en stor takk til kommunen som lar oss disponere kultursenteret, klargjør uteareal og kjører skiløypene for oss. Uten denne støtten hadde vi ikke kunne tilby funksjonshemmede dette vintereventyret, sier Bjørn Nordtømme, årets rennleder.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no