23. jul
INNVIET. Bygdø Monolitten og Ullern håndball spilte den første kampen på det nye anlegget i Ullensaker idrettspark.
 
Nytt anlegg i idrettsparken er åpnet: Sandbanene kan brukes til både håndball og fotball
JESSHEIM. De første offisielle kampene ble spilt denne uka.

Publisert: 31.mai.2017 09:00
Oppdatert: 29.mai.2017 20:40

Det nye sandhåndball-anlegget i Ullensaker idrettspark er nå ferdig bygd og klart til bruk. Mandag var Ull/Kisa håndball vertskap da de aller første obligatoriske beach-håndballkampene ble spilt på de nye banene. Selv om det denne dagen spilles organisert beachhåndball, skal anlegget først og fremst være et tilbud til Ullensakers barn og unge. Lars Erik Aas i Ull/Kisa håndball er henrykt over at banene er på plass. Planene møtte på hindringer før politikerne omsider fikk landet en avtale med Ull/Kisa

– Dette er deilig. Og det beste er å se alle barna og ungdommene som holder på her, sier Aas, og viser til lek og moro de første dagene så vel som kampene.

BRA TEKNIKKTRENING

Organisert beachhåndball spilles med tre utespillere, en målvakt og inntil fire innbyttere. Man kan holde, rulle eller legge ned ballen i inntil tre sekunder. Det er tillat å stupe etter ballen, også inn i målgården. En kamp foregår over to ganger syv minutter med tre minutters pause. Hver omgang må ha en vinner og blir avgjort på golden goal, altså første målet vinner, dersom det er uavgjort ved ordinær tid.

– Dette er en form for løkkehåndball. Det er utrolig bra for teknikken, sier Aas.

BLIR HJEMMEBANE FOR FLERE

Bygdø Monolitten og Ullern håndball fikk æren av å kaste i gang den aller første kampen på det nye anlegget. Ingen lokale lag var med denne gangen, men etter hvert som beachhåndballen blir mer utbredt på Jessheim, per nå har Ull/Kisa ett 16-årslag påmeldt i serien – har klubben planer om å delta med flere lag.

Allerede torsdag er Ull/Kisa vertskap for en ny kamprunde i Ullensaker idrettspark. Det innebærer å sørge for å ha banen klar, samt stille med sekretariat og kiosk. Anlegget har et budsjett på en halv million kroner og har kommet på plass etter initiativ fra Ull/Kisa håndball, som har fått så godt som hele prosjektet fullfinansiert gjennom spillemidler og støtte fra håndballforbundet og håndballregionen. Både foreldre og spillere i håndballklubben har jobbet dugnad for å ferdigstille banene.

– Spesielt ungdommene har vært veldig interesserte i å få banene klare til bruk, sier Aas.

VIKTIG TRENINGSARENA

Banene blir også en viktig treningsarena for Ull/Kisa-håndballen.

– Fordi man ikke kan stusse ballen så kan vi kjøre en rekke tekniske øvelser slik vi ønsker, og det beste er at det er utrolig bra å trene i løs sand. Det er skadeforebyggende og styrker knær og rygg, sier Aas.

Banene er plassert på området mellom Jessheim stadion og Jessheim is- og flerbrukshall. Banene kan også brukes til å spille fotball.

– Og det er helt greit. Det viktigste er at barn og ungdom bruker anlegget, og det er gøy å se at det har vært veldig populært disse første dagene, sier Aas.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GLAD. Daglig leder Lars Erik Aas i Ull/Kisa håndball er strålende fornøyd med det nye anlegget.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no