24. jul
BLITT TRENER: Andreas Roth la opp ikke lenge etter dette elitestevnet på Jessheim tidligere i år. Nå bidrar han i det samme miljøet gjennom en ny rolle som trener.
 
Selv om egen løpekarriere er lagt på hylla tar Andreas Roth fortsatt sats med Ull/Kisa friidrett
Som trener skal den tidligere toppidrettsutøveren løfte fram nye talenter i det lokale friidrettsmiljøet.

Publisert: 13.nov.2017 06:00
Oppdatert: 13.nov.2017 11:13

Andreas Roth la opp som aktiv friidrettsutøver tidligere i høst, men var klar på at han gjerne ville forbli en del av løpemiljøet i Ull/Kisa friidrett.

– MORSOMT Å JOBBE MED

Nå er han allerede godt i gang med sin nye rolle som styrke-, spenst- og fitness-trener i klubben. Et par ganger i uka leder han økter med Ull/Kisa-løpere i Oslo, hvor både han og utøvere er bosatt, samt en og annen treningsøkt i Nes Arena. Ullsokningen sier at den nye rollen foreløpig har gått bra, akkurat som han hadde forventet.

– Formelt er dette en ny situasjon, men det er ikke en helt ny arena for meg. Jeg vet hva jeg har gått til, og visste allerede at jeg synes dette er morsomt å jobbe med, sier Roth.

KJENT FOR SIN STØTTE

For ved siden av egen satsing har han hele vegen vært opptatt av å veilede og hjelpe yngre utøvere i miljøet. Det er på bakgrunn av blant annet dette at Roth ble nominert til utøverprisen i regi av Friidrettens Venner. Nå ser han fram til å videreføre enda mer av det han har plukket opp som utøver på toppnivå.

– Jeg føler at jeg har en fordel av at jeg gjennom min karriere har vært borti veldig mange gode trenere. Både norske og utenlandske, og jeg har alltid hatt en veldig nysgjerrighet for trening generelt. Jeg har derfor vært flink til å plukke opp info og snakket mye med trenere her og der. Jeg føler at jeg har fått mye erfaring fra andre trenere, sier Roth.

– ÅPEN DIALOG

Han tenker godt og lenge på spørsmål om hvordan han vil beskrive sin egen trenerstil.

– Jeg er fan av å ha en god og åpen dialog med utøvere, men fortsatt være klar på at jeg er treneren og de er utøveren. Jeg er nysgjerrig på deres tanker, men klar på at det er jeg som har ansvaret og at de har godtatt at det er slik, sier han.

OVERRASKET

Ambisjonene innen trenergjerningen lar han utvikle seg naturlig. Det har gått et par måneder siden han tok den store avgjørelsen om å legge vekk satsingen på sin egen toppidrettskarriere kun 24 år gammel.

– Jeg er veldig komfortabel med det, og er veldig overrasket over hvor lite rart det egentlig føles. Jeg merker ingen dramatisk forskjell i hverdagen. Jeg trener fortsatt og er fortsatt del av det samme miljøet, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no