20. apr
NM: Ragnhild Haga etter at hun vant bronse under NM del 1 på Gåsbu tidligere i sesongen. Nå er hun klar for andre del av norgesmesterskapet.
 
Haga skiller seg ut i mengden: OL-vinneren jakter sitt første NM-gull
Ragnhild Haga er en olympisk mester uten NM-gull. Nå håper hun å avslutte årets jubelsesong med en nasjonal triumf.

Publisert: 05.apr.2018 21:00
Oppdatert: 04.apr.2018 12:37

Mange idrettsutøvere vinner nasjonale mesterskap før de klarer å utkonkurrere verdenseliten og vinne OL-gull. For Ragnhild Haga har det vært annerledes. Holter-kvinnen vant to gull under vinter-OL tidligere i år, men i NM-sammenheng har 27-åringen to bronsemedaljer som beste resultater.

– MORSOMT

– Det synes jeg bare er litt morsomt. Jeg har nesten ikke verdenscupseiere, NM-gull eller noen ting, så å ta OL-gull som det kun går an å gjøre hvert fjerde år passer meg ypperlig. Det er flere muligheter til å vinne verdenscup eller NM, sier hun med et smil.

OL-vinnerens første mulighet til å utvide medaljesamlingen med et NM-gull kommer denne uka i Alta. Åsen IL-løperen har sett seg ut lørdagens 30 km friteknikk som sin største mulighet.

– Jeg har lyst til å være med å kjempe i toppen, særlig på tremila. Samtidig er jeg spent og usikker på formen siden jeg har vært syk. Formen var god, så jeg har prøvd å trene meg opp litt, så får vi se hvor mye jeg har å gi. Det er et usikkerhetsmoment, men det er flere som kjenner på akkurat det i denne delen av sesongen, sier Haga.

Ragnhild ble møtt av et folkehav av Åsen IL-medlemmer da hun vendte hjem som klubbens første olympiske mester.

– Tiden etter har vært hyggelig, litt kaos, ja det meste egentlig, sier hun.

Fem uker senere synes hun fortsatt hele den olympiske bragden er surrealistisk å tenke på.

– Det har kanskje sunket litt mer inn, men samtidig er det fortsatt litt uvirkelig. Av og til tenker jeg på at det har vært en rå sesong. Så trener man og gjøre andre ting før man kommer på det igjen. Det er bare veldig morsomt, sier Haga.

SER FRAMOVER

Hun har så vidt gjenopplevd OL-øyeblikkene på opptak med familien, som på direkten fulgte løpene hjemme i Holter, men aldri satt seg ned og kost seg med gulløpene i sin helhet. Hun synes det er spennende å se på, men har samtidig sine egne minner godt bevart.

– Det har nok vært lurt å se litt framover også, og tenke på ting man ikke er så fornøyd med og som man vil jobbe med mot neste år, sier hun.

Etter NM skal Ragnhild gå Kobberløpet i Bodø og deretter Skarverennet før det er sesongpause til 1. mai.

– Jeg har ingen store planer, det blir nok å være litt hjemme. Det er deilig når man reiser såpass mye ellers. Jeg synes det er godt å pakke ut av bagen uten å måtte pakken den igjen med en gang, sier hun.

LES OGSÅ: – 15 OL-gull til lille Holter er jo helt sprøtt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no