16. jul
FØRSTE TRENING: Trimgruppa har hatt sin første trening ved Jessheim friidrettsstadion. Foto: privat
 
Jessheim-firma og Ull/Kisa friidrett starter trimgruppe
Ull/Kisa har lenge hatt et bredt tilbud for løpere på toppnivå. Nå får klubben et miljø for dem som bare vil trimme.

Publisert: 25.apr.2018 19:00
Oppdatert: 24.apr.2018 14:01

– Vi har fått mange forespørsler om trimgruppe i mange år, men har manglet ressurser til å drive det, sier Hans Jørgen Borgen, hovedtrener i Ull/Kisa friidrett.

FOR ALLE

Nå har klubben gått sammen med Jessheim-firmaet Merkes om å opprette Ull/Kisa-trimmen, ukentlige treninger som skal være et tilbud for alle, helt uavhengig av nivå.

– Merkes og Ull/Kisa utfyller hverandre svært godt når det gjelder kompetanse om temaet. Vi kan mye om løping og Merkes kan mye om all trening rettet mot dette segmentet. Dette er et tilbud til alle, også de som sliter med å løpe 1 kilometer kontinuerlig, sier Borgen.

Friidrettsmiljøet i Ull/Kisa har fostret mang en løper i helt motsatt ende av skalaen.

– Vår erfaring fra toppidrett er at det fleste, også mosjonister, starter sin trening på et altfor hardt nivå. Man skal trene mye rolig før man har vesentlig utbytte av å trene hardt, sier Borgen.

– SMÅ GREP KAN BETY MYE

Helsedirektoratet anbefaler at voksne og eldre bør være fysisk aktive i minst 150 minutter med moderat intensitet per uke eller minst 75 minutter med høy intensitet per uke. Anbefalingen kan også oppfylles med kombinasjon av moderat og høy intensitet. For eksempel 90 minutter med moderat intensitet og 30 minutter med høy intensitet. Aktiviteten kan deles opp i bolker på minst 10 minutters varighet.

– Det å være litt mer aktiv er kanskje den letteste måten å få litt bedre helse på. Dessverre er det altfor få som følger anbefalingene for hvor mye fysisk aktivitet vi bør ha i løpet av en uke. Vi vet at det å være aktiv sammen med noen gjør dørstokkterskelen mindre og gjør det mye lettere å komme i gang med trening. Det er det viktigste målet med dette initiativet. Få flere til å bli litt mer aktive og få bedre helse. Små grep kan bety mye og gir nok mye bedre effekt enn mange tror, sier Thorbjørn Merkesdal fra Merkes.

Ull/Kisa-trimmen hadde en prøvetrening mandag 23. april. Den første offisielle treningen blir hodlt mandag 7. mai.

LES OGSÅ: Populært foredrag med håndballstjerne på Jessheim

LES OGSÅ: I denne bua kan unge låne sportsutstyr gratis

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no