15. sep
SPREK TRIO: Søsknene Jan Morten, Fred Tore og Ann Bjørg Bråthen har alle fullført Trondheim–Oslo 10. ganger.
 
Tre søsken fra Eidsvoll har syklet Trondheim–Oslo ti ganger hver
Jan Morten og Ann Bjørg er stolte av å ønske broren Fred Tore Bråthen velkommen i klubben.

Publisert: 03.jul.2017 15:00
Oppdatert: 03.jul.2017 15:28

Eldstebror Jan Morten Bråthen syklet sin 10. og siste Trondheim–Oslo tilbake i 2006. I fjor kunne søsteren Ann Bjørg feire samme bragd. I sommer ble Fred Tore den siste av de tre søsknene til å nå milepælen ti fullførte styrkeprøver.

– Jeg er veldig stolt av oss ”ungene” i familien. Jeg tror ikke det er så mange som er tre søsken og har gjort dette, sier Ann Bjørg.

Fred Tore sier det har blitt et naturlig mål at også han skulle gjennomføre rittet ti ganger.

– Han har blitt ”mobbet” så fælt av oss stakkar, så han måtte jo bare, sier Ann Bjørg og ler.

Jan Morten syklet Den store styrkeprøven for første gang i 81. Fred Tore debuterte i 84 før Ann Bjørg syklet sin første utgave ti år senere. Det var Jan Morten som først hadde et mål om å nå ti ritt. Da Ann Bjørg hadde syklet rittet syv ganger begynte hun å tenke på at det hadde vært gøy om også hun kunne klare det samme.

– MORO Å SYKLE

Eidsvollingene har drevet med sykling og annen idrett fra de var små. Eldstebroren forteller at han først og fremst har vært motivert for nye styrkeprøver av å ha det morsomt i det lokale sykkelmiljøet.

– Jeg syklet ti ganger fordi jeg synes det var moro å sykle. Og i Eidsvoll sykkelklubb har det vært, og er fortsatt et veldig bra miljø. Mange har hengt seg på gruppa vår fordi de vet at Eidsvoll sykler veldig bra, sier Jan Morten.

Brødrene var med på å sette en stående klubbrekord i 86, der timannslaget ble nummer to i lagkonkurransen. Treningshverdagen nå er en annen en den gang.

– Da var man ung og lovende, nå er det familie og alt slik at man ikke bruker så mye tid på det lenger, sier Fred Tore.

– Samtidig vet vi nå veldig godt hvor lang denne turen er, og hva som skal til. Etter hvert som årene går får man ikke noe mer gratis, sier Ann Bjørg.

TENKER PÅ RÅHOLT

I år ble den siste jubilanten heiet fram av familien. Også under de tidligere rittene har trioen funnet stor motivasjon på kjente trakter.

– Når jeg har startet har jeg ikke tenkt på Oslo, jeg har tenkt på Råholt. Fra Minnesund til Jessheim er det bare heiarop og masse kjentfolk. Så er man plutselig på Kløfta, så begynner Frogner-bakkene, og da lander du igjen, sier Ann Bjørg.

Alle tre anser seg nå som ferdige med Trondheim–Oslo.

– Det er sannsynligvis slutt nå, men sykling er uansett en fin måte å trene på som jeg skal fortsette med, sier jubilanten Jan Tore.

Mange andre sprekinger fra Øvre Romerike deltok i årets utgave. Veteranen Arne Blakkisrud er en annen jubilant som syklet rittet for 50. gang.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no