26. apr
MEDALJE. Stian Bogar med sølvmedaljen fra World Cup München. Foto: Norges Skytterforbund
 
Stian Bogar kom endelig på pallen: – Jeg og familien har ofret mye over lang tid, så dette føles veldig godt, sier den Ullensaker-bosatte skytteren
TYSKLAND. Nær ved å vinne det største verdenscupstevnet.

Publisert: 22.mai.2017 16:00
Oppdatert: 22.mai.2017 16:25

Skytteren Stian Bogar ble nummer to i finalen på 50 meter liggende i World Cup i München søndag. Dette er første gang Norge klatrer opp på pallen i World Cup siden Ole-Kristian Bryhns andreplass i Fort Benning for to år siden. Bogar var bare et tidel unna å sikre Norge den første rifleseieren i World Cup siden 2009.

HAR OFRET MYE

– Dette betyr veldig mye for meg som har vært med så lenge. Både jeg og familien har ofret mye over lang tid, så dette føles veldig godt. I finalen gikk jeg for seier og brukte lite tid på hvordan jeg lå an underveis. Jeg bestemte meg for å kline til og er virkelig glad for sølvmedaljen jeg vinner i dag. Det rister godt på slutten, men jeg holder hodet kaldt og får ut mitt beste, sier han.

Bogar og familien er bosatt på Ekornrud i Ullensaker. Veteranen kommer opprinnelig fra Hallingdal, men har i likhet med flere av landets beste skyttere flyttet til Ullensaker for å være en del av skytemiljøet rundt Alfhallen på Borgen. 

MARGINALT

Bogar har to ganger tidligere blitt nummer fire i World Cup og har også en fjerdeplass fra EM til sitt navn. To ganger har hantapt avgjørende uttaksskyting med liten margin for deltakelse i OL. Stevnet i Tyskland er det største av alle verdenscupstevner dette året. World Cup i München samler over 700 skyttere fra 80 nasjoner. Bogar kvalifiserte seg med minste margin 0,1 poeng som åttende og siste skytter inn i finalen etter 625,4 poeng på de 60 skuddene innledende. I finalen ble han slått med samme minimale margin av sørkoreaneren Kim, som på sin side vant sølv i OL i Rio. 

– UTROLIG STOLTE

– Dette er utenom det vanlig fortjent. Stian Bogar er en sliter som har holdt høyt internasjonalt nivå over lang tid. I dag er både jeg og resten av den norske troppen her nede utrolig stolte og samtidig glade for at Stian får oppleve dette. Og det er meget solid gjennomført hele veien, så her står både prestasjon og resultat til toppkarakter, sier sportssjef Tor Idar Aune.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no