25. mai
KANTDUELL: Aron Dønnum kaster seg inn i en takling mot Ull/Kisas Ole Kristian Langås.
 
Stoppet Ull/Kisa i debuten: Snart skal Aron Dønnum trene med Skandinavias beste lag
Ull/Kisa spilte uavgjort mot nyopprykket lag i premieren.

Publisert: 02.apr.2018 21:04
Oppdatert: 02.apr.2018 21:55

Råholt-karen Aron Dønnum debuterte i eliteserien i fjor, men rett før påske valgte han å gå på lån til 1. divisjonslaget HamKam. Mandag kveld fikk kantspilleren sin debut da det nyopprykkede laget holdt Ull/Kisa til uavgjort på Jessheim stadion. Etter kun noen få minutter på banen gjorde innbytter Dønnum forarbeidet til scoringen som sendte gjestene i ledelsen, før Kisas kantspiller Nicolay Solberg sørget for 1–1 og poengdeling.

– MORO OG DEILIG

– Det var moro og deilig å få et innhopp. Jeg følte jeg klarte meg greit, men det var selvfølgelig litt uvant siden jeg har trent med laget i snaut tre dager. Men det er et bra lag jeg har kommet til, et lag som ønsker å spille ball, så jeg passer fint inn her, sier Dønnum.

Siden fjorårets debut på toppnivå spilte han blant annet vennskapskamp mot Manchester United, og scoret mot Rosenborg på Lerkendal i cupen.

– Jeg ønsker å få maksimalt med spilletid på et høyt nivå. Derfor valgte jeg nå å gå et hakk ned. Men jeg kan ikke slappe av her, jeg er nødt til å levere hele tiden og være god for å få tillit, sier han.

Som del av utlånsavtalen skal Aron få trene med FC København, kjent som den ledende fotballklubben i Skandinavia. Den danske klubben er ledet av Ståle Solbakken som har en fortid i Dønnums nye klubb i Hedmark.

– Det stemmer. Det er ikke helt avklart når det blir, det kommer til å bli når det passer for alle. Det blir en ny utfordring og morsom opplevelse. Jeg ser fram til dette året, sier Dønnum.

IKKE SKUFFET

Ull/Kisa og HamKam leverte en sjansefattig førsteomgang i seriepremieren. Kisa åpnet andreomgangen bedre og hadde allerede vært farlig frampå med et par hodestøt før innbytter Dønnum avanserte nedover høyrekanten og la inn til ledermålet. Hjemmelaget trengte bare seks minutter på å svare. Nicolay Solberg møtte en ball ved femmeteren og fikk sneket den forbi keeper som kastet seg inn i duellen. Trener Vegard Skogheim føler kampen ble som forventet.

– Dette var en duellkamp og det visste vi at det ville bli. Seriestart med litt nerver. Men i andreomgang synes jeg vi spiller mye bedre, og det er unødvendig at vi slipper inn, men vi styrer og har et par-tre store sjanser. Uavgjort og 1–1 er nok et riktig bilde av kampen, sier Skogheim.

– Skuffa over at det blir kun ett poeng?

– Nei, helt greit. Jeg tror nesten det viktigste for spillerne er å bli ferdig med den første kampen. Jeg synes det var en helt ok start, sier treneren, som nå føler han råder over en perfekt stall

Kisa fortsetter sesongen neste søndag med bortekamp mot Jerv.

KAMPFAKTA

  • Ull/Kisa–HamKam 1–1 (0–0)
  • Jessheim stadion, 1095 tilskuere
  • MÅL
    0–1. 60. min.: Kristian Onsrud
    1–1. 66. min.: Nicolay Solberg
  • Gule kort: Nikolas Walstad, Ull/Kisa. Markus Solbakken, HamKam.
  • Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL
  • Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup–Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Morten Sundli, Nikolas Walstad–Ole Kristian Langås, Niklas Sandberg, Christian Aas, Sverre Martin Torp (Erik Kitolano fra 81.), Nicolay Solberg Kristoffer Hansen fra 83.–Andreas Aalbu (Ole Andreas Nesset fra 63.)
 
JUBEL: Nicolay Solberg feirer sin scoring som sørget for poengdeling.
SJANSE: Sverre Martin Torp fikk en god mulighet til å score, men forsøket fra midt foran mål ble blokkert.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no