17. jul
STERKT: Åsen IL stiller kommende langrennssesong med flere sterke herre seniorløpere. Fra v: Anders Haga, Johan Hoel, Herman M. Meyer, Ivar Ryttervold, Kristoffer Lamøy, Magne Haga og Amund Hoel. Foto: Espen Auestad Tollefsen
 
Styrker seniorstallen med tre nye løpere
NANNESTAD: Nå kan Åsen IL stille tre sterke seniorlag til stafett-NM.

Publisert: 06.sep.2017 12:30
Oppdatert: 04.sep.2017 13:59

– Vi har fått i gang en seniorsatsing, og kan stille to herrelag og ett damelag som jeg absolutt mener har store muligheter til å ta medaljer i stafett-NM, både i sprint og distanse, sier Espen Auestad Tollefsen, leder for langrennsgruppa i Åsen IL.

Nylig har Herman Martens Meyer, Amund Hoel og Ivar Ryttervold meldt overgang fra Frogner IL.

GODT TRENINGSTILBUD

– Vi tilrettelegger nå for et godt nok tilbud for utøvere på dette nivået. Åsen er en liten klubb basert på frivillighet, og er stolte over å kunne gjøre dette uten skyhøye egenandeler for de aktive, sier Tollefsen.

I tillegg til de tidligere Frogner-løperne er Ragnhild Haga, Emilie Kongsten, juniorløperne Ingrid Johnsen og Hedda Skatvedt, Magne Haga, Johan Hoel, Kristoffer Lamøy og Anders Haga i stallen.

– Vi har hatt et kjempefint samarbeid med Frogner IL i mange år. Åsen har hatt et veldig godt treningssamarbeid med klubben, og vi ser det som veldig positivt at gruppa kan fortsette å trene sammen. Enkelte av Frogner-løperne vurderte å gå over til en Oslo-klubb, og vi er derfor glade for at de valgte oss, sier Tollefsen

GODE PLASSERINGER

Herman Martens Meyer, som har vært på juniorlandslaget, har blant annet gull og bronse i junior-VM og tre NM-gull. Amund Hoel har blant annet gull i junior-NM, og Ivar Ryttervold har sikret seg både gull og sølv i junior-NM.

Magne Haga, har vært på juniorlandslaget og rekruttlandslaget, har gull i U23-VM, flere NM-medaljer som junior og 12. plass i Verdenscup. Han har også en meget sterk 3. plass på 5-mila i NM for seniorer. Johan Hoel har også vært på juniorlandslaget og rekruttlandslaget, og har både gull og bronse fra junior-VM og en 18. plass fra Verdenscup. Kristoffer Lamøy har flere gode plasseringer i store renn, og har også en klasseseier i Birkebeinerrennet på CV-en. Anders Haga, som for øvrig er siste års junior kommende sesong, har sikret seg gull og bronse i junior-NM og har også en 4. plass i Norges Cup.

Magne Haga, Johan Hoel og Herman M. Meyer er alle med i Team Veidekke Oslofjord, et samarbeid med Norges Skiforbund, og som består av de beste langrennsløperne på seniorsiden fra Oslo, Akershus, Østfold og Telemark-Vestfold.

– HELT STRÅLENDE

Magne Lunde ser med tre nye og gode løpere i stallen fram til en spennende sesong.

– Dette er helt strålende. Vi har trent sammen i flere år, og det er hyggelig at vi nå kan representere samme lag. NM-stafettene blir et av vinterens høydepunkt. Det er ikke mange lag, i alle fall på papiret, som kan stille så sterke lag, sier Haga.

Herman Martens Meyer ser fram til et enda bedre samarbeid.

– Å være samlet i samme klubb er moro. Dette kommer til å bli knallbra, sier Martens Meyer.

LES OGSÅ: Må investere millioner i kunstig snø: Ellers kan gamle minner være alt som er igjen av Åsenrennet

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STOLT: Espen Auestad Tollefsen, leder for langrennsgruppa i Åsen IL, er stolt over at klubben kan stille med en så sterk seniorstall neste sesong.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no