20. okt
 
Tradisjon i Eidsvollhallen: Svettet av seg ribba og pinnekjøttet i romjula
Etter noen roligere dager med høytid møttes spillere fra alle slags nivåer til dyst på parketten.

Publisert: 02.jan.2018 18:00
Oppdatert: 31.des.2017 11:09

5. juledag ble den 29. utgaven av Eidsvold Turns romjulsturnering i fotball sparket i gang i Eidsvollhallen. Over to dager kjempet 16 herrelag og seks damelag om pokaler, heder og skryterettigheter.

– HYGGELIG

– Dette er tradisjon. Vi synes det er hyggelig å samle folk og treffes etter julefeiringa, sier Eidsvold Turn-leder Roar Halvorsen, arrangør av turneringen.

Cupen skal være mest for gøy og det sosiale, men inneholder fotballspillere på alle slags nivåer, i forskjellige stadier av karrieren. Mange av kompislagene består av spillere som er aktive på lag i lokalfotballen, og som gjerne har med seg tidligere medlemmer.

– Spillere som har flyttet eller studerer borte har muligheten til å være med når de kommer tilbake i jula, sier Halvorsen.

I tidlige utgaver av cupen var det en overvekt av rene klubblag bestående av aktive spillere. De siste årene har kompislagene vært i overtall.

– Det er mange gode kameratgjenger. Det er artig, og så ser du at det blir alvor utover i turneringen, sier Halvorsen.

GJORDE COMEBACK

Det er tre år siden Hauerseter stilte lag sist. Denne gangen hadde en gjeng bestående av nåværende og tidligere spillere gått sammen om å stille kompislaget «Sætra».

– Dette er en morsom turnering, og det er veldig gøy å samle en gjeng og dra opp hit, sier Fredrik Skottner.

Han spilte for klubbens 4. divisjonslag så sent som forrige sesong. Det samme gjorde Jørgen Alstad, som allerede i første kamp av turneringen lå vannrett i lufta med sålene først, til tross for at sklitaklinger ikke er tillatt.

– Jeg glemte det, sier forsvarsbautaen og ler.

Også den mangeårige Hauerseter-kapteinen synes det er godt å få trent litt i romjula.

– Det har ikke blitt så mye trening i det siste så det er godt å få av litt ribbe og akevitt, sier Alstad.

HØYT NIVÅ

Noen av spillerne på parketten har erfaring fra høyere nivå. Blant de mest meritterte er Lars Jørgen Mork, teknikeren som spilte flere sesonger med 1. divisjonsfotball for Ull/Kisa.

– Jeg ble med i fjor fordi jeg har noen kompiser som hadde vært med tidligere. Og etter mye ribbe og pinnekjøtt så tenker jeg det er greit å komme i gang nå i romjula. I stedet for å bare løpe på mølle eller være på treningsstudio så er dette veldig bra trening, sier Mork.

I herrefinalen måtte Mork og lagkameratene i Mivers Utd gi tapt for Eidsvold Turn, som dermed sørget for at den pokalen ble igjen hos arrangørklubben. Vennelaget K-209 stakk av med seieren i kvinneklassen.

LES OGSÅ: Espen Jansen gleder seg til å vise fram Mesternes mester

LES OGSÅ: Anne Gulbrandsen er bedre på skøyter enn noen gang

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
– HYGGELIG: Roar Halvorsen synes det gøy å arrangere turnering.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no