21. mai
STJERNEMØTE: Ull/Kisa-talentet Thale Listerud fikk veiledning av Ada Hegerberg (t.v.) og Andrine Hegerberg på Statoil talentleir i Stavanger. Foto: Harald Pettersen, Statoil
 
Fotballtalentet Thale Listerud fikk trene med verdens beste spiller
Ull/Kisa-spilleren lærte om hva som trengs for å bli proff.

Publisert: 23.jun.2017 17:00
Oppdatert: 23.jun.2017 10:53

Thale Listerud fra Ull/Kisa deltar denne uken på Statoils talentleir sammen med Norges mest talentfulle jentespillere mellom 14 og 16 år. Hun forteller at leiren har vært både lærerik og utfordrende.

– GØY

– Jeg forventet et høyt tempo med mange gode spillere, og det er det. Samtidig er det gøy å se hvordan det er å representere Norge og spille med flagget på brystet. Under denne samlingen får jeg også et innblikk i hva som trengs for å bli proff og leve av fotball, sier Jessheim-jenta.

For det er ingen hvem som helst som bidrar med tips. På leiren fikk jentene tett veiledning fra de norske landslagsspillerne Ada og Andrine Hegerberg. I fjor ble Ada kåret til årets spiller av det europeiske fotballforbundet. Rett før årets Mesterliga-triumf ble angriperen utnevnt til verdens beste kvinnelige fotballspiller av britiske BBC. Listerud og resten av talentene fra Akershus fikk anledning til å trene med Ada.

– VELDIG IMPONERT

– Norsk fotball trenger å utvikle et enda bedre offensivt spill og det er noe av det jentene lærer mye om på Landslagsskolen og på Statoils talentleir. Jeg er veldig imponert over nivået som alle Akershus-talentene har vist de siste dagene og jeg ønsker de lykke til videre med utviklingen, sier Ada.

Ada og Andrine har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har til sammen 198 kamper for aldersbestemte landslag og A- landslaget. De mener det er kombinasjonen av personlige egenskaper og et godt organisert opplegg som er nøkkelen til å utvikle framtidens landslagsspillere.

– For å bli god må man ha en sterk indre glød og en vilje til å trene mye over lengre tid. Det å få lov til å være med på Landslagsskolen og en leir som denne i Stavanger er veldig motiverende og kan få unge spillere til å yte enda litt mer, sier søstrene.

MYE ANGREPSTRENING

Listerud er til daglig en lynhurtig vingspiller på Ull/Kisas damelag i 3. divisjon. På talentleiren deltar over 80 spillere fra både J15-landslaget samt et skyggelandslag med spillere som er vurdert hakket under landslagsnivå. I tillegg er det tatt ut to tropper med spillere som er 14 år. Uttaket er basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

– Noe av det vi i fotballforbundet jobber mye med er å bedre kvaliteten på det offensive spillet som finner sted på siste tredjedel av banen, og derfor handler mye av treningen på denne leiren nettopp om angrepsspillet sier Håkon Grøttland som er fagansvarlig for Landslagsskolen.

LES OGSÅ: Ull/Kisa kan fortsatt få nytt navn

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no