21. jul
GULL: Både Thomas (t.v.) og Andreas Roth var med på å løpe Ull/Kisa til gull i NM. Her er brødrene avbildet hjemme på Jessheim tidligere i måneden.
 
Tidenes medaljefangst for Ull/Kisa på NM i friidrett
Ullsokningen Thomas Roth knuste Filip Ingebrigtsen på 800 meter i NM. Med medaljer til flere andre fra Ull/Kisa fikk Jessheim-klubben sitt mestvinnende NM i historien.

Publisert: 20.aug.2018 17:00
Oppdatert: 20.aug.2018 10:23

Årets friidrett-NM gikk av stabelen i Byrkjelo på Vestlandet denne helgen. Sand-mannen Thomas Roth, som nylig var nær ved å ta seg videre fra semifinalen under EM i Berlin, gikk helt til topps i duell med Filip Ingebrigtsen på 800 meteren. Bronsen ble tatt av Markus Einan fra Sørumsand, som med det sørget for to Kisa-løpere på samme pall.

Også etter kvinnenes 800 meter ble det Kisa-farger på pallen, der Kristiansand-kvinnen Amalie Sæten vant sølv.

Allerede fredag kunne Kisa notere sitt første gull. Birgitte Kjuus vant kvinnenes stavkonkurranse under utfordrende værforhold. Årnes-kvinnens aller første NM-gull var også Kisas første i stav, og klubbens første gull på kvinnesiden på 55 år. Forrige gang var i 1963 da Tove Dønnum vant i høyde.

For Jessheim-klubben ble mesterskapet kronet med to nye medaljer på stafetten. På den 1000 meter lange distansen kunne Kisa-herrene feire gull etter å ha blitt representert av Sander Myrvang, Andreas Roth, Markus Einan og Thomas Roth.

I kvinnenes konkurranse ble det bronse til et Kisa-lag bestående av Tonje Moen, Birgitte Kjuus, Vår Åsheim og Amalie Sæten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no