20. sep
IMPORT. Michael Hall er importspilleren Eidsvoll 1814s satser på denne sesongen.
 
To amerikanere hentes inn til Eidsvoll 1814s: En av dem blir ny hovedtrener
BØN. Nå er det endelig klart. Eidsvoll 1814s nye hovedtrener kommende sesong heter T.J. Reap. I tillegg henter klubben inn Michael Hall som importspiller.

Publisert: 17.jan.2017 15:07
Oppdatert: 01.mar.2017 11:03

Eidsvoll 1814s har hatt lang tradisjon i å hente både trenere og spillere utenfra. Veldig ofte har klubben hentet hovedtrener og quarterbacker, eller andre sentrale spillere, fra USA.
De siste årene har imidlertid antall importert blitt kraftig redusert. En viktig årsak til dette har vært den økonomiske utviklingen. 1814s hadde tidligere en periode på en del år hvor den økonomiske situasjonen var meget god. De siste årene har imidlertid situasjonen vært en annen. Parallelt har også klubben hatt en prinsipiell grunnholdning for å bruke egenproduserte spillere så langt det er mulig.
I fjor ble Greg Kleidon ansatt som hovedtrener. Han hadde spilt for klubben i en årrekke og hadde hatt ansvar for trener for yngre lag. Han hadde hovedansvaret da 1814s i 2016 sikret seg sølv i mesterskapet.
LES OGSÅ: Haakon Wenger overtar som leder i Eidsvoll 1814s

GRUNDIG JOBB

- En gruppe seniorspillere har jobbet tett med styret for å få på plass både hovedtrener og importspiller som passer til klubben, sier styremedlem Lars Erik Flesvig til EUB.
- Lista har vært lang og mange trenere og spillere fra både USA og Europa har meldt sin interesse. I siste runde ble 30 spillere kuttet ned til åtte. Disse har så blitt grundig evaluert. Nå er valget tatt og klubben endte opp med å satse på Reap, sier Flesvig.
TJ har erfaring som spiller på både den offensive og defensive siden av ballen. Han var startende quarterback og linebacker på high school. Etter dette fikk han plass på laget til University of New Hampshire som linebacker og ble kaptein på laget.
Reap har erfaring som trener for offensive linje og tight end på Clarion University og deretter defensiv koordinator og spillende running back for Graz Giants. Her ble han stemt fram som den mest verdifulle spilleren i den østerrikske serien. Turen gikk deretter videre til Springfield College, og til Oneida High School. Deretter fikk han jobb som hovedtrener på Hamilton highschool, hvor han ledet laget til delstatsfinale. Fra 2000 til 2010 var han hovedtrener for Loomis Chaffee Prep. School i Windsor.
- TJ har fokus på lagånd og samhold og ønsker å fokusere på spillerutvikling, sier Flesvig.

NY SPILLER

1814s går dessuten for Michael Hall som årets importspiller.
Michael er en allsidig spiller, men han har kanskje vært aller best som defensiv spiller.
Han kommer opprinnelig fra St. Louis Missouri. Michael har også rukket å gjøre karriere i Europa, etter mange sesonger flere steder og på flere nivåer, i USA. Han har tre sesonger i Tyskland, samt en sesong i Polen og en i Hviterussland, i Minsk Zubrs. Men nå blir det 1814s.
LES OGSÅ: Eidsvoll 1814s fortsetter på Bøn stadion.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no