15. des
GJENSYN. Vegard Breen er tilbake på Joker-laget som han syklet for i flere år. Det er mulig å få se Vegard på hjemmebane da Tour of Norway får etappe fra Eidsvoll.
 
Tour of Norway med etappe i Eidsvoll
EIDSVOLL. Vegard Breen vender hjem og i mai kan sykkeltilhengerne forhåpentligvis se Vegard på sykkelsetet i Tour of Norway i Eidsvoll.

Publisert: 18.jan.2017 11:29
Oppdatert: 01.mar.2017 11:03

Nannestadsokningen Vegard Breen syklet i flere sesonger for Joker-laget hjemme i Norge, før han ble profesjonell i Lotto og Fortuneo. Nå er Vegard tilbake på Joker-teamet som garantert blir ett av lagene å startstreken når Tour of Norway skal arrangeres i mai. Og til glede for de mange sykkelinteresserte fra Øvre Romerike: Eidsvoll er ett av startstedene!

Årets Tour of Norway skal arrangeres i tidsrommet 17. til 21. mai.

- Det er dermed duket for en ny sykkelfest med bunader og norske flagg 17. mai, skriver arrangøren av Tour of Norway på sine hjemmesider.

Arrangøren skriver på sin hjemmeside at etappene for 2017 vil lanseres 23. januar og den vil by på spennende nyheter.

Tour of Norway er et av de aller største etapperittene som blir arrangert i Norge og det er mange av verdens sterkeste lag som har deltatt i dette attraktive rittet gjennom flere år. Det er all grunn til å tro at det samme vil skje den kommende sesongen.

Samboeren til Dal-jenta Miriam Bjørnsrud, Kristoffer Skjerping, skal også sykle for Joker kommende sesong. Sven Erik Bystrøm er Katusja-rytter denne sesongen. Også han har store deler av sin nære slekt i Eidsvoll. Forhåpentligvis vil flere av disse rytterne bli å se i årets utgave av Tour of Norway.

LES OGSÅ: Vegard Breen vender hjem til sitt tidligere lag

FÅR IKKE KVART MILLION

Eidsvoll kommune har mottatt en søknad fra selskapet Interspons som på vegne av Tour of Norway søker om økonomisk støtte til arrangementet. Interspons har søkt om en støtte på 250 000 kroner og saken skal behandles på formannskapsmøtet den 24. januar.

- Bakgrunnen for søknaden er å starte andre etappe fra Eidsvoll rådhus den 18. mai. Motytelsen er tilrettelegging av en folkefest i Eidsvoll og presentasjon av kommunen gjennom tv-sendinger i inn- og utland, heter det i sakspapirene til formannskapsmøtet. Det innstilles imidlertid på at sykkelarrangøren skal få 100.000 kroner.

RUNDTUR

Eidsvoll kommune har vært i kontakt med sykkelritt-arrangøren med et ønske om å beholde syklistene litt lenger i Eidsvoll sentrum.

- Ja, vi ønsket oss at feltet kunne ta en rundtur i Sundet før kursen settes opp Eggerskjæringa og opp mot Feiring. Det kan se ut til at det er mulig å få til det, sier Siv Krogh Østerholm i Eidsvoll kommune.

INVOLVERE SKOLEN

- Når vi skal ha et så stort arrangement her, kunne vi veldig gjerne tenkt oss å alliere oss med eksempelvis skolene i området slik at vi kan få til et festlig preg rundt arrangementet. Vi i Eidsvoll har vist i forbindelse med Skibladner-feiringen, Farmen og alt i forbindelse med Riksbygningen gjennom flere år, at vi KAN feire. Det hadde vært spennende og få til feststemning også rundt dette arrangementet, sier Krogh Østerholm.

LES OGSÅ: Vegard Breen etter Tour de France: - Godt at det er ferdig

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no