18. nov
 
Tre lokale klare for vått og vilt VM i hinderløp
– Hinderløp handler om mestringsfølelse og samarbeid, forteller Siri Irene Dragedreper, Atle Aulom og Åsmund Meklenborg Salvesen som har høstens VM i sikte.

Publisert: 11.jul.2018 18:00
Oppdatert: 10.jul.2018 12:17

Hinderløp er blant landets raskest voksende idrettsformer. Det er en litt annerledes aktivitet – her konkurrerer en mot andre, men også mot seg selv.

Glem offside og 4-4-2. Glem filming, klaging på dommeren og drøying av tid. For hinderløperne Siri Irene Dragedreper, Atle Aulom og Åsmund Meklenborg Salvesen handler det om å ha det gøy og ha muligheten til å utfordre seg selv.

– PASSER FOR ALLE

At de begynte med hinderløp (OCR – Obstacle course racing) var mer eller mindre tilfeldig.

– Jeg ble introdusert for dette gjennom broren min. Da jeg startet for et par år siden var jeg 12–13 kilo tyngre enn jeg er nå. Det er ikke bare det at kroppen blir lettere, det er kjempemoro å drive med hinderløp, sier Atle Aulom.

Eidsvollingen deltok i 14 løp i fjor og har gjennomført ni hittil i år. Han mener hinderløp er en idrett som passer for alle, uansett alder og fysisk nivå.

– Sporten gjør at man får pressa seg litt, samtidig som man tar i bruk hele kroppen. Løpstiden er ikke nødvendigvis det viktigste, det går prestisje i å klare alle hindrene i et løp.

HJELPER HVERANDRE

Som seg hør og bør i et hinderløp er utfordringene mange, og til dels krevende.

– Dersom noen sliter på et hinder får man gjerne hjelp av andre deltakere. Det er også mulig å delta som et lag. Alle i løypa heier på hverandre, og det er ingen som ler hvis noen skulle feile på et hinder, sier Siri Irene Dragedreper.

Hun hadde som mål å kvalifisere seg til VM via Chicken Race på Hønefoss, noe hun også greide. For de to gutta kom kvalifiseringen til VM – som arrangeres i London i oktober – mer som en ren bonus. Åsmund Meklenborg Salvesen lar ikke det bremse målsettingen:

– Jeg går for å vinne 3-kilometersløpet i klassen min, sier 14-åringen, som på Hønefoss gjorde nettopp det.

– Men jeg drar til London også for å ha det gøy, altså. Det som lokker meg med hinderløp er at det er så ekstremt og variert, sier han.

LAV TERSKEL FOR Å BEGYNNE

Det finnes åpne treningsparker både på Sessvollmoen og Fjellhamar. Løping er naturlig nok en viktig ingrediens i treningsarbeidet, men med et vidt spekter av utfordringer er det også andre elementer en bør tenke på.

– Det er lurt å trene opp grepet. Å kunne løfte sin egen kroppsvekt er også et godt tips, røper Siri Irene.

– Jeg er aktiv innen klatring og buldring. Det har vist seg å være veldig nyttig for meg, sier Åsmund.

– En kan jo også gå igjennom hele konkurransen og kun fokusere på hindrene, dersom man ønsker det. I tillegg lærer man mye av å se på andre utøvere, skyter Atle inn.

Videre poengterer Aulom at det ikke kreves all verdens utstyr for å drive med hinderløp. – Et par terreng-joggesko er en god start. De fleste løper med lange ermer og tights, men det er lurt å styre unna det dyreste på markedet. Hindringene gjør at klærne rives opp veldig fort.

PS: Norges første hinderløp, X-Run, ble arrangert i Eidsvoll. Løpet fant sted på anlegget til Eidsvold Værks Skiklub i 2013, og ble ledet av eidsvoll-bosatte Eirik Solen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no