17. nov
VIKTIGE: Trener Joakim Dragsten har ennå til gode å tape en seriekamp med Eidsvold Turn. I høst må han klare seg uten Thierry Dabove, men klubben har gjort grep for å likevel stille sterkt i kampen om opprykk. Foto: Eivind G. Bjerke
 
Det er bare halvveis i sesongen, men allerede om få uker kan mye være gjort for opprykk i Eidsvold Turn
Serielederen kan vise motstanderne ryggen.

Publisert: 11.aug.2018 06:00
Oppdatert: 10.aug.2018 14:29

Til sommerferien ledet Eidsvold Turn 3. divisjonstabellen med seks poengs luke til Kvik Halden. Lørdag sparkes høstsesongen i gang mot Kråkerøy på Myhrer. Deretter er neste hjemmekamp mot nettopp Kvik Halden, og før og etter nøkkelkampen venter tøffe bortekamper mot uberegnelige Strømsgodset 2 og fjerdeplasserte Valdres. Både Turn og Kvik Halden har en klar målsetting om å rykke opp til 2. divisjon.

– Jeg vil tro at mye blir avgjort i løpet av fire kamper. Da vet vi i alle fall om det blir supertøft eller litt enklere, sier Roar Halvorsen, daglig leder i Eidsvold Turn.

Den kommende nøkkelperioden er også en hovedårsak til at klubben har vært opptatt av å utvide stallen på overgangsmarkedet i sommer.

– Med uavgjort og tap i disse kampene er det kamp helt inn, og det må vi også være forberedt på. Det er også grunn til at vi styrker oss slik at vi skal være godt rustet, sier Halvorsen.

LOKALE GUTTER

Det har vært en del endringer i Turn-troppen den siste tiden. Toppscorer Thierry Dabove er solgt til Raufoss, Markus Stensby flytter for å studere, og talentet Erik Ruud er langtidsskadd. For å styrke en tynn og sårbar stall er Oliver Stenseth, Magnus Tvedte og Lars Jørgen Mork hentet til klubben.

– Med de tre inn er vi veldig fornøyde. Vi er veldig glade for å få inn Oliver, for det er morsomt med en lokal gutt tilbake. Han har vært i Ull/Kisa noen år og det er ålreit at spillere kan komme tilbake til oss dersom de ikke når helt opp ute. Det ser vi som et positivt tegn. Han er en spennende spiller som har tatt store steg, sier Halvorsen.

I tillegg er Eirik Trøen tatt opp i A-stallen etter gode prestasjoner på klubbens rekrutt- og juniorlag. Midtbanespilleren er for øvrig bror av tidligere Turn-profil og nåværende Ull/Kisa-spiss, Martin Trøen.

– INSPIRERENDE

– Policyen vår er at spillere som hentes utenfra er ment å gå inn i en førsteellever. Vi ønsker å få fram flest mulig lokale spillere, det er sånn vi må drive for å få det til å gå rundt, og da er det inspirerende at det kommer opp spillere fra egen tropp. Vi tok Eirik Trøen opp nå, og har i tillegg fem andre som er med å hospiterer med A-laget, og som vi håper kan ta det neste steget, sier Halvorsen.

Klubbledelsen er også såpass fornøyde med trener Joakim Dragsten og assistent Mikkel Bjørnstad, at de allerede har begynt prosessen med å binde suksessduoen til klubben på lengre kontrakter.

FAKTA

  • Etter 14 kamper leder Eidsvold Turn sin 3. divisjonsavdeling med 38 poeng.
  • Turn har til gode å tape en seriekamp denne sesongen. Fasiten hittil er 12 seire og to uavgjorte kamper.
  • Blåtrøyene har en luke på seks poeng ned til nærmeste utfordrer, Kvik Halden. Lagene møter hverandre 25. august på Myhrer.
  • Høstsesongen sparkes i gang lørdag 11. august med hjemmekamp mot Kråkerøy. 

LES OGSÅ: Kløftas banemann med verdensnyhet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no