19. nov
 
Tusenvis så på da lokale 15-åringer spilte mot superstjernene Marcus og Martinus
– Gøy å spille for et så stort publikum, sier Ull/Kisa-guttene.

Publisert: 30.jul.2018 16:42
Oppdatert: 30.jul.2018 17:08

Femtenåringene fra Jessheim ble sendt av banen med 8-0-tap for Mosjøen. Likevel er det neppe resultatet guttene først og fremst vil huske. Motstanderlaget hadde nemlig to av Norges største popstjerner på laget – Marcus og Martinus.

– Gutta visste jo godt at de skulle spille mot to kjendiser. Jeg hørte at mye av praten før kampen dreide seg om det, ler trener Lars Olav Venger-Pedersen.

TRAKK TUSENVIS

Oppmøtet til kampen var av en art Ull/Kisas a-lag foreløpig bare kan drømme om. Tusenvis av tilskuere flokket til bane 4 på Ekebergsletta for å få med seg pop-tvillingenes besøk. Duoen med 1,5 millioner følgere på bildedelingstjenesten Instagram turnerer store deler av året. I sommer ønsket de imidlertid å spille fotball med kompisene sine på Mosjøen IL.

Mens Kisas femtenåringer skaffer seg lommepenger ved å gå med søpla og rydde ut av oppvaskmaskinen solgte pop-tvillingene merchandise for 29,5 millioner i 2017. I tillegg kommer inntekter fra konsert- og artistvirksomhet, så det er ingen tvil om at brødrene har noe spesielt som mange vil ha en bit av.

– BLE IKKE PÅVIRKET

– Vi var forberedt på at det ville komme mange folk. Det var gøy å spille for et så stort publikum, men dessverre spilte vi i en dårlig kamp, sier 15-åringene fra jessheim-laget.

Kisa-guttene synes Mosjøen var et godt lag, men hevder de ikke ble påvirket av popstjernenes nærvær.

– Underveis i kampen tenker en ikke noe særlig over det. Vi behandlet de ikke noe annerledes enn andre motspillere, sier de.

BLE TATT «LUKA» PÅ

Duoens mest avspilte låt – «Elektrisk» har i underkant av 60 millioner avspillinger bare på Spotify. Ingen av popstjernene startet kampen, men begge kom inn på banen etter hvert. Én av de noterte seg også for en heller frekk manøver på Kisas Andreas Iversen:

– Ja, han tok «luka» på meg. Det var ydmykende foran så mange tilskuere, ler Andreas om situasjonen der Martinus spilte ballen mellom beina hans.

KJENNER HVERANDRE GODT

Halvparten av gjengen har spilt sammen fra de var 6 år, og er en sammensatt spillergruppe.

– Vi har stor spredning i både ambisjons- og ferdighetsnivå, så deltakelsen i Norway Cup er først og fremst for moro skyld. Ikke alle av gutta satser like hardt, men vi har spillere som holder et høyt individuelt nivå, sier trener Lars Olav Venger-Pedersen.

LES OGSÅ: Banemannen har funnet opp maskin som skal hindre miljøutslipp og få gummien tilbake på kunstgresset

FAKTA - NORWAY CUP

  • 1900 lag fra 6-19 år
  • 30 000 deltagere fra ca. 50 nasjoner
  • 73 baner
  • 5000 kamper
  • 450 dommere og 70 observatører
  • Arrangeres i år for 46. gang

 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no