17. jul
HINDERKARUSELL. Nå er det snart duket for UKI-karusell igjen. I år med både hinderløp og Norgesløpet innbakt.
 
UKI-karusell med store stevner innbakt
JESSHEIM. Ett av de sikreste vårtegnene er at UKI-karusellen snurres i gang. Denne gangen med flere store konkurranser innbakt. Blant annet gjenoppstår Norgesløpet.

Publisert: 18.apr.2017 16:30
Oppdatert: 18.apr.2017 13:09

Tradisjonen tro består UKI-karusellen også denne sesongen av seks løp. Det aller første løpet avvikles den 22. april.

– Ikke kan vi gi oss. Og litt må vi fornye oss, sier løpsgeneral Nils Kristen Wiig i Ull/Kisa.

KJEMPEARRANGEMENT

– Norgesløpet, som ble arrangert i Lillestrøm, var jo et gigantisk stort arrangement?

– Ja, det er korrekt. Mange tusen var med hvert eneste år. Løpet var interessant både for de store massene og for eliteutøverne. Rundt 1990 deltok 12.00-15.000 løpere i Norgesløpet, sier Wiig.

– Vi har vært i kontakt med primus motor i Norgesløpet den gangen, Bjørn Bergh, og får lov til å «fyre» i gang Norgesløpet på Jessheim, sier Wiig.

Løpet blir fem og ti kilometer langt både for den ordinære UKI-karusellen, men også for mosjonskarusellen.

SPESIELT OPPLEGG

Under Norgesløpet skal arrangøren gjennomføre et spesielt opplegg der alle kan konkurrere mot hverandre uavhengig av kjønn og alder.

– Ja, det blir veldig spennende. Her kan far og sønn, bestemor og barnebarn eller kolleger, for den sakens skyld, kjempe mot hverandre, sier Wiig.

– Vi har lagd en poengtabell hvor kjønn og alder blir hensyntatt. Dermed kan en bestemor på 55 år få en bedre poengsum enn barnebarnet. Poengtabellen er blitt utarbeidet på bakgrunn av mange løp gjennom men årrekke, sier Wiig.

PASSER ALLE

UKI-karusellen passer for alle – i alle aldre. Den ordinære karusellen benevnes som Furuseth ordinær karusell, og deltakerne skal løpe tre kilometer 22. april. Ungdommene har Hellvikhus ungkarusell. De skal gjennomføre et løp på 600 meter. De yngste har Hoppensprett barnekarusell som skal gjennomføre sine 200 meter inne på Jessheim friidrettsstadion. Mosjonskarusellen, som også kan gjennomføres uten tidtaking, skal gjennom tre kilometer.

BREDT TILBUD

– Vi prøver å gi et så bredt tilbud som mulig. Vi legger eksempelvis vekt på at de aller yngste skal ha det gøy når de kommer til stadion. De skal ha det moro når de er hos oss, slår løpsgeneral Wiig fast.

– Lave hindre og vanngrav er alltid morsomt. Det blir det for de yngste under Hinderfestivalen som arrangeres 20. juni. Hinderhøyden og størrelsen på vanngrav blir avpasset til alderen på deltakerne.

– Man må naturligvis ikke delta i alle løpene i UKI-karusellen. Man kan delta i Norgesløpet, Hinderkarusellen eller 1500 metersløpet isolert, men vi har valgt å inkludere disse spesialløpene inn under UKI-karusell-paraplyen, ellers blir det rett og slett for mange arrangement for oss, sier Wiig.

Slik arrangeres UKI-karusellen

22. april: 3 km vegløp

11. mai: 5 km terrengløp

1. juni: 1500 meter baneløp

20. juni: Hinderfestival

2. september: 10/5 km løp

30. september: 800 meter baneløp

LES OGSÅ: UKI-karusellen har plass til alle som vil

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KARUSELL. Nok en gang innbyr Nils Kr. Wiig og Ull/Kisa til UKI-karusellen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no