15. nov
FØRSTE HINDER: Ullensaker rideklubb-rytter Heidi Bratlie Larsen ved det første av mange hinder hun skal forsere på VM-debuten i USA. Foto: Norges Rytterforbund
 
Ullensaker-rytter blir historisk VM-debutant for Norge: – En drøm som går i oppfyllelse
Heidi Bratlie Larsen fra Ullensaker rideklubb blir tidenes første norske deltaker på VM i feltritt.

Publisert: 12.sep.2018 09:00
Oppdatert: 12.sep.2018 10:12

VM i feltritt eller World Equestrian Games (WEG) som det offisielt heter, arrangeres hvert fjerde år og innbefatter de fleste greiner innen ryttersporten. Norge har aldri før hatt ryttere til start i feltritt i WEG som ble etablert i 1990. Før dette hadde alle greiner sine egne VM, men heller ikke i disse har det vært nordmenn til start. Nå blir Heidi Bratlie Larsen fra Ullensaker rideklubb og Euforian den første norske ekvipasjen noen gang til å delta i et VM i feltritt.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse tidlig i karrieren, sier Heidi.

Hun er født i 1985, men møter konkurrenter i WEG som er rundet 60 år.

– Jeg er utrolig stolt og ydmyk og utrolig takknemlig for at landslagsleder Piia Pantsu-Jönsson og Norges Rytterforbund har sånn tro på oss at de gir meg denne muligheten, sier Heidi.

Ryttersport er en sport der man høster av sine erfaringer og kan bli bedre med årene så lenge helsen holder. Bratlie Larsen og hesten er trygt på plass i VM-byen Tryon i USA.

– Vi har kommet oss i orden og gjør nå siste finpussen før start, sier Bratlie Larsen.

TRE ØVELSER

Deres konkurranse starter på torsdag. Feltritt består av tre øvelser. Dressur, utholdenhetsprøve på 5700 meter terrengritt over 42 faste hindre i 570 m pr. min. tempo, og vanlig sprangridning som er finalen på søndag.

– Jeg har gått første to tredjedeler av terrengbanen og det ser veldig bra ut. En bane med utfordringer som passer oss bra, sier Heidi om banen som inneholder mange flotte kunstferdige hindre som hest og rytter skal over på lørdag. Også landslagsledelsen gleder seg stort over den kommende historiske begivenheten.

– Jeg synes det er så moro at Heidi har klart å kvalifisere seg til dette mesterskapet. Hun har jobbet hardt og hatt klare mål over tid. Jeg gleder meg til å se de i aksjon, sier sportssjefen i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen.

– FANTASTISK

Heidi og Euforian har i år den femte sesongen sammen på internasjonalt nivå. De har blant annet blitt nummer fem i et stort feltritt i Frankrike, samt nummer 18 i det åpne britiske mesterskapet nå nylig. I fjor ble Heidi historisk som en av de første norske deltakerne i feltritt-EM. Hun kjøpte Euforian høsten 2013. Da hadde den noe erfaring fra internasjonalt feltritt, og Heidi hadde fram til da stort sett ridd lånte hester. 

– Det vi to har opplevd sammen er smått fantastisk, sier Heidi, som er klar for en helt ny erfaring på hesteryggen.

LES OGSÅ: Hundeløp slo an blant både to- og firbeinte

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no