18. nov
GULLPINNE: Helge Velure og Ull/Kisa friidrett har mottatt en symbolsk gullpinne for sin lange tjeneste som arrangør av Tinestafetten.
 
Ull/Kisa er blant idrettslagene som har arrangert Tinestafetten flest ganger: Helge Velure har ledet alle sammen
Mottok gullpinne for lang og tro tjeneste.

Publisert: 12.apr.2018 21:00
Oppdatert: 12.apr.2018 16:14

I år fyller Tinestafetten tjuefem år, og i den sammenheng får 25 av arrangørene som har vært med flest ganger en symbolsk gullstafettpinne fra Norges Friidrettsforbund og TINE. Blant dem som hedres for lang og tro tjeneste er Ull/Kisa friidrett. Jessheim-klubben har vært med på alle stafettene med unntak av ett år. Helge Velure har vært leder for alle sammen.

– Det er jo ingen som vil overta, sier Velure til EUB og ler.

MED HELT SIDEN STARTEN

Klubben har vært med på Tinestafetten helt siden oppstarten, og kun stått over ett år grunnet funksjonærutfordringer.

– Men så gikk vi på igjen, skrapte sammen det vi hadde av pensjonister og litt til, så da klarte vi det, forteller Velure.

Før den første stafetten ble arrangert, og konseptet på ingen måte var innarbeidet, var Ull/Kisa ikke vonde å be da forespørselen kom fra friidrettsforbundet.

– Vi prøver å være aktive her i laget og positive til det vi kan. Og vi tenker rekruttering. Det er tross alt en 1000 unger her når vi på det meste er over 100 lag. Litt rekruttering har vi fått ut av det, men ikke så mye som vi hadde håpet, sier han.

FOR ALLE

Selv om han har hatt hovedansvaret for alle stafettene understreker lederen at han ikke hadde klart seg uten hjelp fra andre, spesielt assisterende leder Tore Olsen. Hvert år må 12–14 funksjonærer settes i sving. Etter unntaksåret har det gått greit å skaffe folk, for det meste pensjonister fra egne rekker, men også enkelte foreldre har stilt opp for å lage løpsfest for barna.

– Ungene liker det. Enkelte tar det som en fridag og er med som heiagjeng, mens resten er med og konkurrerer. Vi ser det er mange barn fra fotball, håndball og friidrett som er med på stafetten, men også dem som bare mosjonerer eller ikke er aktive i noen idrett. Tinestafetten er for alle, sier Velure, som også føler han får noe ut av det selv.

– Jeg synes det er moro å være med på. Det er ikke så voldsomt mye arbeid med det. Litt er det, men det går greit. Man ser at dem som er med er fornøyde. Barn fra alle kommuner fra Gjerdrum til Eidsvoll er jo med, så vi får også representert klubben utad på Romerike, sier Velure.

ILDSJEL

Etter at han startet i Ull/Kisa friidrett som materialforvalter på slutten av 80-tallet har Velure vært både leder og kasserer, en stund begge deler. 68-åringen har også ledet Jessheim vintermaraton, vært med i UKI-karusellens komité, og vært funksjonær på mer eller mindre de fleste stevner. I dag er hovedjobben i idrettslaget som kasserer.

– Jeg har alltid vært interessert i friidrett. Derfor meldte jeg meg. Jeg har ikke barn som har drevet i den retning, slik mange i styre og stell har, men det var rett og slett interessen for friidrett som gjorde at jeg gikk bort til gamle stadion og spurte om de hadde en jobb til meg. Det hadde de, sier Velure og smiler.

 – Utrolig viktig

Bidragene lokalt blir satt stor pris hos Friidrettsforbundet.

– Alle de som står på for å sikre at det blir Tinestafetten år etter år, fortjener å få et ekstra klapp på skulderen. For mange elever er Tinestafetten deres første møte med friidretten, og arbeidet arrangørene gjør for å gi elever over hele landet muligheten til å være med på en nasjonal løpefest som Tinestafetten er utrolig viktig, sier Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

Han mener stafetten er viktig for å sikre positiv bevegelse i skolen, men og som en arena for å rekruttere til friidretten. Også Kirsti Tomassen, prosjektleder i TINE, er imponert over engasjementet.

– Når over en million elever til sammen har løpt Tinestafetten i løpet av de siste tjuefem årene, sier det seg selv at vi er helt avhengige av de klubbene, skolene og ikke minst enkeltpersonene som er med og tilrettelegger lokalt, sier hun.

FAKTA - TINESTAFETTEN

  • Norges desidert største ungdomsmønstring for elever fra 6.- 9. klassetrinn. 
  • Det er ti deltakere på hvert lag (fire gutter og fire jenter + to reserver) som løper 200 meter hver. 
  • Tinestafetten arrangeres den 8. mai, med noen få unntak, på 300 idrettsarenaer rundt om i landet.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no