22. apr
FOLKSOMT. Ole Kristian Wiig og Ullensaker/Kisa IL kalte inn til et ekstraordinært årsmøte i mai.
 
Ull/Kisa kan fortsatt få nytt navn: Diskusjonen blir tatt opp igjen etter sommeren
JESSHEIM. Over sommeren skal hovedstyret i Ull/Kisa vurdere om de skal jobbe videre mot å bytte klubbnavn.

Publisert: 08.jun.2017 06:00
Oppdatert: 07.jun.2017 12:01

På et ekstraordinært årsmøte i regi av Ullensaker/Kisa IL den 10. mai stemte medlemmene i Ull/Kisa for å utsette avgjørelsen om å bytte klubbnavn til UKI Jessheim. Utsettelsen ble gjort på ubestemt tid og møtet ble hevet uten at noen videre framdriftsplan var bestemt.    

DISKUTERER VIDERE

Den siste dagen i mai ble saken tatt opp igjen til diskusjon i Ull/Kisas hovedstyre. 

– Vi har hatt et hovedstyremøte hvor dette var en av hovedsakene. Vi ble enige om å tenke over saken til over sommerferien. Så vil vi da ta den opp på nytt og vurdere hva vi gjør videre, om saken blir ytterligere utsatt eller om vi setter ned en arbeidsgruppe, sier hovedlag-leder Ole Kristian Wiig til EUB. 

Hovedstyret er allerede enige om at et eventuelt nytt navneforslag skal være mer gjennomarbeidet, og diskutert bedre på tvers av klubbens idretter, enn hva som var tilfelle inn mot det ekstraordinære årsmøtet i mai.

– LÆREPENGE

– Dersom saken om navn skal opp på nytt så tror jeg vi må jobbe mer internt først. Det har vært en lærepenge, sier Wiig. 

Som EUB hadde omtalt i en artikkelserie i forkant av møtet var det stor uenighet rundt forslaget om å bytte navn. På møtet ble det temperatur da frontene ytret seg ansikt til ansikt. 

– Så lenge det var såpass sterke meninger så er jeg fornøyd med at det ble en utsettelse. Ingen hadde vært tjent med en beslutning med så sterke interne krefter imot. Jeg ble litt overrasket over hvor sterke reaksjonene var, men når de var så sterke så var det fint at saken ble utsatt, sier Wiig, som stiller seg bak dem som ikke ville ha gjennom et navnebytte for enhver pris.

– Navnespørsmålet går nok dypere enn jeg ante i utgangspunktet. Og så mener jeg at hvis man skal gjøre en endring så må det være til et navn som har oppslutning av en klar majoritet, ellers vil det skape en strid som neppe blir lagt død over tid, sier Wiig.

– NYTTIG Å HA DET MØTET

Selv om det ekstraordinære årsmøtet gikk som det gikk føler hovedlag-lederen at samlingen av totalt 92 stemmeberettigede medlemmer var av verdi. I ukene som har gått har han fått mange synspunkter fra folk i miljøet.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at mye av det som ble sagt på møtet var bra. Så i det store og hele tror jeg det var nyttig å ha det møtet, sier Wiig. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no