20. jul
 
Ull/Kisa-kometen sendte fansen til himmels
Derbyet tok helt av på overtid.

Publisert: 22.okt.2017 16:34
Oppdatert: 22.okt.2017 21:21

Det sto 3–3 og 90 minutter på tavla ved Strømmen stadion da Ull/Kisa fikk straffespark. Brennhete Niklas Sandberg, som scoret fire ganger i forrige seriekamp, plukket opp ballen og la den på krittmerket.

– Jeg var nervøs. Jeg følte jeg hadde misset et par sjanser rett før det, og at vi nå kunne ta tre viktige poeng. Så da er det sinnssykt deilig å sikre tre poeng for laget, sier Sandberg til EUB.

For midtbanejuvelen holdt nervene under kontroll og satte ballen i nettet, før han satte kursen mot borteseksjonen for å feire med de tilreisende Ull/Kisa-supporterne. Selv om hjemmelaget slo tilbake gjentatte ganger var Sandberg alltid sterk i troen på at Jessheim-laget skulle juble til slutt.

– Jeg føler vi har et nivå høyere enn dem. Jeg føler alltid at vi kommer til å vinne, det er den selvtilliten vi har i laget nå. Selv om vi ikke spiller en kjempekamp, og får smeller i trynet med tre unødvendige cornermål mot oss, så tar vi seieren og det er sinnssykt deilig, sier han.

CORNER-TRØBBEL

Ull/Kisa så ut til å opprettholde scoringstakten fra forrige rundes 7–1 seier da Nicolay Solberg curlet inn ledermålet etter kun fem minutter. Etter halvtimen slo Strømmen tilbake da et hjørnespark landet i ei mølje foran mål, der Emmanuel Troudart til slutt ble kreditert selvmål. Fem minutter før pause sørget Andreas Aalbu for at Kisa gikk til pause med ledelse. Kisas spydspiss dro seg fri på sekstenmeteren og dunket kula lavt i nettet til 2–1.

Kort tid etter hvilen slo hjemmelaget tilbake på en ny corner, denne gangen ved Martin Trøen på bakre stolpe. Kisa festet stadig mer grep om kampen, og i 82. minutt så Magnus Grødem ut til å bli matchvinner da han under sterkt press fikk nikket ballen i mål til 3–2. Trøen dukket imidlertid opp på nok et hjørnespark, og det sto dermed uavgjort fram til overtiden.

– HELT NYDELIG

Det var Kristoffer Ødemarksbakken som ble felt i 16-meteren da han skulle skyte. Maura-mannen, som ofte har vært avgjørende i kamper mot nettopp Strømmen, var glad for å kunne ta med seg alle tre poengene fra lokaloppgjøret.

– Helt nydelig. Det ble som spådd en knokkelkamp med harde dueller og mye mål. Det er jo underholdende å se på og veldig deilig å vinne på slutten, sier LSK-klare «Bakken».

Han er klar på at denne utgaven av Ull/Kisa er den beste han har spilt på.

– Vi er først og fremst veldig bra trent. Så har vi forskjellige spillertyper som gir en god miks, vi er kjempegode kamerater, og det gjør oss til et veldig bra lag, sier Ødemarksbakken.

ORKET IKKE SE PÅ

Trener Vegard Skogheim trakk capsen godt ned i panna og så vekk da Kisa fikk straffesparket.

– Det handler om spenning og følelser. Vi klarer fint å score mål uten at jeg må se på, sier han og smiler.

Etter kampen var det stor stemning i garderoben.

– Jeg tror nesten at denne seieren er morsommere, hvor vi sliter og mål komme tilbake, enn mot Jerv hvor vi er effektive, sier han.

Også han var sterk i troen på at Kisa ville gå seirende ut.

– Jeg tror det handler om den selvtilliten vi har opparbeidet oss gjennom høsten. Dette er den sjette bortekampen denne høsten hvor vi vinner, og vi har ennå ikke tapt en andeomgang borte i høst. Så det er noe ballast å ta med seg, å vite at det alltid er mulig, sier treneren.

KAMPFAKTA

Strømmen – Ull/Kisa 3–4 (1–2)

Strømmen stadion, 604 tilskuere

MÅL

0–1. 5. min.: Nicolay Solberg

1–1. 31. min.: Emmanuel Troudart (selvmål)

1–2. 41. min.: Andreas Aalbu

2–2. 52. min.: Martin Trøen

2–3. 82. min.: Magnus Retsius Grødem

3–3. 86. min.: Martin Trøen

3–4. 90. min.: Niklas Sandberg

Gule kort: Anders Dieserud, Mustapha Achrifi, Strømmen.

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn IL

Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Ciise Abshir, Jan Tore Amundsen – Nicolay Solberg (Ole Kristian Langås fra 84.), Niklas Sandberg, Sverre Martin Torp, Truls Jørstad (Magnus Grødem fra 65.), Kristoffer Ødemarksbakken – Andreas Aalbu

 
STUP. Magnus Retsius Grødem nikker inn 3-2 for Kisa.
TØFT. Kristoffer Ødemarksbakken og Kisa måtte virkelig kjempe for poengene.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no